REKLAMI GEÇ

Hemşireler sitemli

Hemşireler sitemli

Hemşirelik Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinliğe katılan konuşmacılar, hemşire sayısının yetersiz olduğunu ve hemşirelerin sorunlarının arttığını belirterek, yine de inançlarını kaybetmeden çalışmaya devam ettiklerini belirttiler.

/ DENİZLİHABER / 30 Nisan 2008 Çarşamba, 00:00

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde 29-30 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen Hemşirelik Haftası etkinliklerinde; konferanslar, müzik dinletileri, halkoyunları, tiyatro oyunlarının yanı sıra mesleğin sorunları ve çözüm önerileri de ortaya kondu.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Yardımcı Prof. Dr. Zafer Aybek, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, sabır ve her türlü özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan hemşirelerin sorunlarının bir an önce çözüme kavuşmasını dilediğini belirtti.

Ülkemizde hemşire sayısı ve dağılımında arzulanan düzeye ulaşılamadığını dile getiren Prof. Dr. Aybek, “Bir hemşireye düşen nüfusun fazlalığı, hemşirelerimizin yaşadıkları sosyal ve ekonomik sorunlarla özlük ve çalışma şartlarındaki olumsuzluklar bilinmektedir. Diğer sağlık personeli birlikte hemşirelerimizin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, yurttaşlarımızın yararlandığı sağlık hizmetlerinin kalitesini de artıracağı muhakkaktır” dedi.
Tüm hemşirelerin, yaşadıkları olumsuzluklara rağmen, kendilerine düşeni, görev bilinci ve sorumluğu içerisinde büyük gayretle yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Aybek, “Bu duygularla tüm hemşirelerin Hemşireler Gününü kutluyor, esenlikler diliyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meryem Yavuz Ege, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Figen Çulha Ateşci’nin konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte hemşirelik mesleğinin sorunları, imajı ve meslekte hastalığa yaklaşım ilkeleri dile getirildi.

Hemşirelik mesleğinin eğitim aşamasından çalışma hayatına kadar uzanan süreçte eğitimcilere, öğrencilere, çalışanlara önemli sorumluluklar düştüğünü vurgulayan konuşmacılar, eğitimciler olarak kendilerine düşen sorumluluğun profesyonel hemşireliğe geçişi sağlayan eğitim programları geliştirmek ve öğrenciyi aktif kılan öğretim yöntemlerini kullanmak olduğu konusunda görüş birliğine vardırlar.

Günümüz Türkiye’sinde hemşire sayısının yetersizliği, hemşire arzı, çalışma koşulları ve yasal durum üzerine görüşlerini dile getiren konuşmacılar her hemşirelik haftasında bu sorunların artarak gündeme geldiğini ama çözümler konusunda inançlarını kaybetmek istemediklerini belirttiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı