REKLAMI GEÇ

Hipertansiyonun kontrolü sizin elinizde

Hipertansiyonun kontrolü sizin elinizde

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en yaygın hastalıkların başında gelen hipertansiyon için uzmanlardı. Kontrolü elden bırkmayın!

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2019 Cuma, 15:07

PAÜ Hastanesi Kardiyoloji AD. Başkanı Prof. Dr. Dursun Dursunoğlu, 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü nedeniyle açıklama yaptı. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hipertonsiyonun en yaygın hastalıkların başında geldiğini söyleyen Dursunoğlu, hipertansiyon hastalarının kontrolü elden bırakmamaları gerektiğini söyledi.

Kan basıncının (Tansiyon) büyük 14, küçük 9 ise hipertansiyondan korkulmaması gerektiğini belirten PAÜ Hastanesi Kardiyoloji AD. Başkanı Prof. Dr. Dursun Dursunoğlu, “Düzenli fiziksel aktivite yapmak, aşırı tuz tüketiminden kaçınmak, kilo kontrolü, varsa sigara ve alkol tüketiminden kaçınmak, sağlıklı beslenmek, stresten uzak durmak, gereksiz yere sık ağrı kesici ilaçlardan kaçınmak, varsa tansiyon ilaçlarınızı düzenli olarak kullanmak ve periyodik hekim kontrolünden geçmek bu konuda büyük önem taşıyor. Aksi durumda istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Kalp ve damar hastalıkları, böbrek yetersizliği, göz dibi bozuklukları gibi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı