REKLAMI GEÇ

İKİ BEBEK İKİ MUCİZE

İKİ BEBEK İKİ MUCİZE

Omurilik kesesi dışta dünyaya gelen bebeğin ameliyatı Denizli’de gerçekleşti. Zamana karşı yarışta yaşam kazandı. 3 yaşındaki Nisa beynindeki tümörden kurtarıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2015 Salı, 13:12

Muğlalı genç çiftin ilk bebekleri kritik durumları nedeniyle Denizli’de dünyaya geldi. Bebeğin doğum öncesi kontrollerinde sorunlu olduğu tespit edildiği ve yeni doğan yoğun bakım ünitesine ihtiyaç duyulduğu için anne doğrudan Denizli’ye sevk edildi. 

33 yaşındaki K. T. isimli anne adayı 33 haftalıkken doğuma alındı. 2 kilo 40 gramlık bir erkek bebek dünyaya getiren anne K.T’nin bilmediği ise acil müdahale edilmemesi durumunda oğlunun yaşayamayacağıydı.

OMİRİLİK KESESİ DIŞARIDA DOĞDU
Omirilik kesesi dışarıda dünyaya gelen erkek bebeğin risk altında olduğunu gören Beyin Cerrahi Uz. Op. Dr. Süleyman Coşkun hemen ameliyat kararı aldı. Boyun bölgesindeki şişliğin rahatlıkla görülebildiği erkek bebeğin omirilik sıvısı ile dış etkenlerin doğrudan temas sağlamlasından endişe edildi. Omiriliğinin bir kısmı dışarıda doğan erkek bebeğin her türlü riske açık olduğu, süreç içinde ölümle sonuçlanabilecek potansiyel riskler taşıdığını tespit eden Coşkun, doğumdan 8 saat sonra bebeği ameliyata aldı.

ANESTEZİ ALMASI RİSKLİYDİ
Op. Dr. Süleyman Coşkun durumu omiriliğin etrafındaki koruyucu zarların omurgadaki bir açıktan dışarı çıkması olarak tanımlarken, rahatsızlığın anne karnında gelişim sırasında oluştuğunu kaydetti. Yapılan operasyon sonrası değerlendirmede bulunan beyin cerrahisi uzmanı Coşkun, “Bize gelen bebekte de doğduğunda boynunda bir şişlik vardı. Bu şişliğin ilk 24 saatte kapatılması gerekiyordu. Tedavi edilmezse açıkta olan omurilikten bütün mikroplar beyin omurilik sıvı ile direkt temas sağlar buda menenjit dediğimiz beyin iltihaplanmasına neden olurdu. Bebek ameliyat için anesteziye uygun hale getirildikten sonra ameliyata alındı. Ameliyatla boynundaki kesede omuriliğin dışında olan kısmını temizledik. Cildi kapattık. Çocuk 2 bin 40 gram olarak dünyaya gelmişti. Anestezi alması riskliydi. Ameliyatı hızlıca bitirmek zorundaydık. Bu yüzden ameliyatı en kısa sürede yaparak bebeğimizi sağlığına kavuşturduk” dedi.

28072015_bebek_ic_1

3 YAŞINDA BEYİN TÜMÖRÜNDEN KURTARILDI
Op. Dr. Süleyman Coşkun’un gün içindeki kritik operasyonlarından biri de 3 yaşındaki Nisa bebeğe yaptığı beyin ameliyatıydı. 6-7 santimetre ebatında beyin tümrüne sahip olan bu nedenle yürüme güçlüğü çeken küçük kız artık rahatlıkla yürüyebilecek. Op. Dr. Coşkun bu ameliyata ilişkin ise “3 yaşındaki Nisa bebek bize yürümekte zorluk çekme şikayetiyle gelmişti. Yapılan tetkiklerde beynin arka çukurunda beyin sapına yaklaşık 6*7 cm ebadında beyni karşı tarafa itmiş kitle lezyonu mevcuttu ve bu lezyonun Nisa’nın vücut fonksiyonlarını yerine getirmesine engel olduğunu gördük. Olası bir ölüm riskine karşı hastayı acil ameliyata aldık. Beyin Cerrahi Uz. Op. Dr. Özgür Doğan ve anestezi ekibi ile birlikte başarılı geçen ameliyat sonunda Nisa bebeğimizi sağlığına kavuşturduk. İki ameliyatın da başarılı geçmesi ve çocuk hastalarımızın sağlığına kavuşması bizi son derece memnun etti” dedi.

Yorumlar

harun türkmen   -  Bağlantı 29 Temmuz 2015, 12:13

helal olsun doktorlarımıza

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı