REKLAMI GEÇ

İkinci TRSM açılıyor

İkinci TRSM açılıyor

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet yürüten Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ni (TRSM) ziyaret ederek, takibi yapılan hastalar ile bir araya geldi. Öztürk, çok kısa bir süre içinde ikinci TRSM’nin açılacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ekim 2016 Salı, 09:41

Kayıtlı hasta sayısı 1162 olan ve günlük ortalama 57 hastanın takibi yapılan Denizli Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ni, ziyaret eden Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, Merkez’de takibi yapılan hastalar ile bir araya geldi.

denizli-hastane-ruh-sagligi-1

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Psikiyatri Uzmanı Dr. Taner Değirmenci, günümüzde her dört kişiden birinin yaşamlarının bir döneminde ruhsal hastalıklardan etkilendiğini belirterek, “Ruhsal hastalıkların, sıklığı ve yaygınlığı giderek artmakta toplumun her kesimini etkilemektedir. Tedavi edilmezlerse bireysel, toplumsal ve maddi kayba neden olmaktadır. Bugün dünya üzerinde 450 milyonu aşkın insanın ruhsal sorunları olduğu, 20 milyonu aşkın kişinin de ruhsal sorunlar nedeniyle yardım arayışı içinde olduğu bilinmektedir. Ruh sağlığı sorunu olanların en az bir yakını olduğu düşünülürse ruh sağlığı sorununun toplumun önemli bir kesimini, hatta tamamını doğrudan ilgilendirdiğini söylemek abartı sayılmamalıdır” dedi.

“İKİNCİ TRSM, 1-2 HAFTA İÇİNDE HİZMETE BAŞLAYACAK”
Ziyarette konuşan Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk ise Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri’nin Sağlık Bakanlığının faaliyete geçirdiği çok önemli bir sosyal proje olduğunu ve ağır ruhsal problemi olan hastaların topluma kazandırılmasında çok önemli bir rolleri olduğunu söyledi.

denizli-hastane-ruh-sagligi-2

Öztürk, “Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri, Sağlık Bakanlığımızın faaliyete geçirdiği çok önemli sosyal projelerden biridir ve ağır ruhsal problemi olan hastaların topluma kazandırılmasında çok önemli bir rolleri vardır. Burası, belki de Türkiye’de ki ilk Merkezlerden biri ve fiziksel anlamda da en güzel TRSM’lerinden biridir. Bu Merkezimizde; ağır ruhsal problemi olan hastalara (şizofreni, şizoafektif bozukluk, psikoz) toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psikososyal destek hizmeti verilmektedir. Ayrıca merkezimizde hastaların takip ve tedavilerinin yürütülmesi planlanarak, gerektiğinde evde takip ve tedaviyle hasta- aile eğitimi yapılmaktadır. Hastalarımızı topluma kazandırmak, mesleki, ailesel işlevlerini sürdürmek ve üretkenliklerini arttırmak adına Halk Eğitim Merkezi’nden gelen resim, müzik, beden eğitimi, folklor, el sanatları hocalarımız merkeze gelerek hastalarımızla çalışmalar yürütmektedir. Şuan itibariyle Denizli Devlet Hastanesi TRSM’nde 1444 hastaya ulaşılmış Eylül ayı itibarı ile toplamda 1162 aktif kayıtlı hasta bulunmakta, günlük ortalama 57 hastaya hizmet sunulmaktadır” dedi.

Denizli’de ikinci bir Toplum ruh Sağlığı Merkezi’ne ihtiyaç olduğunu belirten Dr. Öztürk, “İkinci Merkezimizin, Servergazi Devlet Hastanemiz bünyesinde de açılması planlandı ve hazırlıklar da sona gelindi. Yerimiz hazır ve 1-2 hafta içerisinde hasta kabulüne başlayacağımızın müjdesini verebiliriz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı