REKLAMI GEÇ

Kamu hastanelerinde kıble dönemi

Kamu hastanelerinde kıble dönemi

Denizli Kamu Hastaneler Birliği’ne bağlı tüm sağlık tesislerinin hasta odalarına kıbleyi gösteren işaretler yerleştirildi, mescitleri tekrar düzenlenerek ‘ibadethane’ye dönüştürüldü. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığından istenilen Kur’an’ı Kerim, İslam ilmihali ve çocuklar için eğitici öğretici kitaplar sağlık tesislerine dağıtıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Kasım 2014 Salı, 12:53

Denizli Kamu Hastaneler Birliği’ne tüm sağlık tesislerinin hasta odalarına kıble göstericiler yerleştirildi, mescitlerin ismi ‘ibadethane’ye dönüştürüldü ve birliğin iki büyük hastanesi Denizli Devlet ve Servergazi Devlet Hastanesinin ibadethaneleri havalandırmasından iç dekorasyonuna kadar düzenlenerek yenileniyor. Ayrıca Genel Sekreterliğin talebiyle Diyanet İşleri Başkanlığından gönderilen Kur’an’ı Kerim, İslam ilmihali ve çocuklar için eğitici öğretici kitaplar Birliğin sağlık tesislerine dağıtıldı.

“HASTALARIMIZIN RAHAT ETMELERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, hastaların sağlık tesislerinde tedavi olurken olabildiğince rahat etmeleri ve sıkıntı yaşamamaları adına yeni uygulamalar yapmaya devam ettiklerini belirterek, “Birlik olarak hastalarımızı daha rahat ettirebilmek adına sağlık tesislerimizde otelcilik hizmetlerine çok büyük önem veriyoruz. Daha önce sağlık tesislerimizde otelcilik hizmetleri anlamında birçok uygulama hayata geçirdik. Son dönemde de hastalarımızın ibadetlerini yerine getirirken zorluk yaşamaması amacıyla yataklı sağlık tesislerimizin hepsinin hasta odalarının tavanına; üzerinde ‘kıble’ yazan ve Kabe’nin resmi olan, kıble yönünü gösteren ok işaretleri yerleştirdik” diye konuştu.

Yorumlar

ANIL   -  Bağlantı 12 Kasım 2014, 09:16

Vallahi de billahi de bunlar Müslümanlıkla yobazlığı birbirinden ayıramayacak kadar cahil ve körler.

deniz   -  Bağlantı 11 Kasım 2014, 15:40

Hindu, budist veya hristiyan gibi başka dinlere inancı olan hastalarınız için ne gibi düzenlemeler yapıldı?

vatandaş   -  Bağlantı 11 Kasım 2014, 14:30

ugraşıp durmayın hastaneneleri yıkın yeniden kıpleye uygun hastane yapın zaten orda yatış şekli ayalar kıpleye geliyo uygun degil zaten gercekden namaz kılan insan kıplenin nerde oldugunu bilir doları seccade olarak görmez her yerde duygu sömürüsü

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı