REKLAMI GEÇ

Kanser Erken Teşhis Tarama Ve Eğitim Merkezi (KETEM), 3’ncü yerini Sümer’de açtı

Kanser Erken Teşhis Tarama Ve Eğitim Merkezi (KETEM), 3’ncü yerini Sümer’de açtı

Kanser erken tanı ve taramada etkili bir çalışma ortaya koyan KETEM’lere bir yenisi daha eklendi. Binası Denizli Büyükşehir Belediyesi, cihazı da hayırsever tarafından karşılanan 3. merkez Sümer’de açıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ekim 2020 Cuma, 17:08

Kanser hastalığının erken teşhisi ve hastalıkla mücadelede önemli bir yer tutan KETEM’lere Denizli’de üçüncüsü eklendi.

Sümer KETEM’in açılışı Vali Ali Fuat Atik, Denizli Milletvekilleri Cahit Özkan, Ahmet Yıldız, Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Binası Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ve tadilatı Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan Sümer KETEM’de kullanılacak Mamografi cihazı da hayırsever tarafından bağışlandı.

KETEM ile ilgili bilgi veren Sağlık Müdürü Berna Öztürk, kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanması, toplum bilincinin geliştirilmesi ve kanser taramaları, kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında geldiğini söyledi.

Öztürk, “Ülkemizde de Dünya Sağlık Örgütünün önerdiği üç kanser türü olan meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserinde tarama yapılmaktadır. Ülkemizde toplum tabanlı kanser taramalarına tüm illerimizde Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) kurularak başlanmıştır. İlimizdeki Pamukkale KETEM 2004 yılında ülkemizde ilk kurulan 11 KETEM arasında yer almaktadır. 2016 yılında da Merkezefendi KETEM açılmıştır. Bugün de Sümer KETEM’in açılmasıyla birlikte Denizli’de üçüncü KETEM faaliyete geçmiştir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı