REKLAMI GEÇ

Kanser taraması ödül getirdi

Kanser taraması ödül getirdi

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından Ulusal Kanser Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘Kanserde Güncel Konular’ ve ‘Taramada Öne Çıkan İllerimiz’ ödül töreninde, Denizli hedef nüfusu 100 bin üstü olan iller arasında Kolorektal Kanser taramasını en çok yapan 3. il olarak, ödülünü Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın elinden aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2018 Perşembe, 14:19

Denizli’de kanserle yapılan mücadele çalışmaları kapsamında 2017 yılında Kolorektal (Bağırsak) Kanser Taramasında 50-70 yaş aralığındaki 47 bin 282 kişi taramadan geçirilmişti. Denizli’de yapılan bu taramalar, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ödül töreninde hedef nüfusu 100 bin üstü olan iller arasında 3’lük ödülünü getirdi. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat ödülü Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’dan aldı.

Elde edilen başarıyı değerlendiren Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli’de kanser tarama çalışmalarının büyük bir özveriyle yürütüldüğünü belirtti.

Öztürk, “Kanserde erken tanı hayat kurtarır. Bu doğrultuda ilimizde bulunan Pamukkale ve Merkezefendi KETEM’de eğitim, danışmanlık gibi hedef nüfusa yönelik toplum tabanlı kanser tarama çalışmalarını ücretsiz yürütüyoruz. 2017 yılında ilimizde 47 bin 282 kişinin kolorektal kanser taraması gerçekleştirildi. Yapılan taramalarla Türkiye’de hedef nüfusu 100 bin üstü olan iller arasında en çok tarama yapan 3. il olduk ve Sağlık Bakanımızın elinden ödülümüzü aldık. Bu ödülün alınmasında emeği geçen, KETEM, Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı Merkezlerindeki çalışma arkadaşlarıma ve sağlıklarını düşünerek tarama yaptıran vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı