REKLAMI GEÇ

Karahayıt’a 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi

Karahayıt’a 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi

Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ) termal bölge Karahayıt’ta yapacağı hastane yatırımı gerçekleşme yolunda. 100 yataklı olarak planlanan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile ilgili Vali Ahmet Altıparmak ve PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Almanya’da incelemelerde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ekim 2016 Çarşamba, 12:51

Yıllardır konuşulan, ancak bir türlü hayata geçirilemeyen Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi için yeni bir adım atıldı. PAÜ tarafından düzenlenen kür merkezi ve klinikleri teknik inceleme gezisi 19–22 Ekim tarihleri arasında Almanya’ya gerçekleşti. İnceleme gezisine Vali Ahmet Altıparmak, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, PAÜ Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Alkan, PAÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyeleri ile PAÜ Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanlığı personeli katıldı.

denizli-pau-100-yatakli-hastane-3

KLİNİK VE KÜR MERKEZLERİ İNCELENDİ
Teknik gezide ilk olarak Almanya’nın ve aynı zamanda Avrupa’nın en büyük kür kentlerinden biri olan Bad Füssing ziyaret edildi. Europa adlı Kür ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulunan heyet, diğer bir kür kenti olan Bad Griesbach’da incelemelerine devam etti. Daha sonra Nürnberg yakınlarında yer alan Bad Windsheim’da faaliyet gösteren Frankenland Kliniği ve Kür Merkezi’ni gezen Denizli heyeti, Köln yakınlarında Almanya’nın önemli kür kentlerinden biri olan Bad Neuenahr – Ahrweiler’de Maria Hilf Hastanesi’ni ziyaret etti.

PROJE VALİ ALTIPARMAK’A SUNULDU
Almanya’da yapılan inceleme ve teknik gezi sonrası PAÜ Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanlığı tarafından Karahayıt’ta yapılacak hastanenin projesi hazırlandı. Proje, düzenlenen toplantıyla Vali Ahmet Altıparmak ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a sunuldu.

denizli-pau-100-yatakli-hastane-2

HASTANE 100 YATAKLI OLACAK
PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, 4 bloktan oluşacak ve 19 bin metrekare alanda kurulacak. 2 ve 3’er katlı bloklar halinde planlanan hastane idari, poliklinik, klinik ve havuz bloklarından oluşacak. 100 yataklı hastanede rehabilitasyon üniteleri, egzersiz odaları, röntgen ve tarama odaları, poliklinikler, acil birimler, fitness salonu, eczane, kaplıca havuzları, engelli tedavi havuzları ile sosyal alanlar yer alacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı