REKLAMI GEÇ

Katledilen meslektaşlarını andılar

Katledilen meslektaşlarını andılar

Geçen yıl Gaziantep’te bir hasta yakını tarafından öldürülen Doktor Ersin Arslan, Denizli Tabip Odası’nın düzenlediği etkinlikle Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde meslektaşları tarafından anıldı. Sağlık sektöründen birçok sivil toplum örgütünün katıldığı anmada, sağlık çalışanlarına karşı şiddetin mevcut sistem tarafından beslendiği açıklaması yapıldı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 17 Nisan 2014 Perşembe, 15:17

Dr.Ersin Arslan, geçen yıl 17 Nisan’da Gaziantep’de bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Arslan’ın katledilişinin yıldönümünde, meslektaşları ve sağlıkçılar, Ersin Arslan’ı andı. 

Eyleme TDB (Türk Dişhekimleri Birliği), SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası), DEV SAĞLIK İŞ (Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası), HAYAD (Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği), THD (Türk Hemşireler Derneği), Türk Ebeler Derneği, TÜM RAD DER (Tüm Radyoloji Teknisyenleri/Teknikerleri Derneği), TMRT DER (Türk Medikal Radyoteknoloji Teknisyenleri Derneği), SHUD (Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği), Türk Psikologlar Derneği, SÖZSEN (Sağlık Çalışanlarının Sözü Sendikası), Sağlık Hizmetleri Sınıfı Çalışanları Derneği üyeleri destek verdi.

Eylemde açıklama yapan SES üyesi Mehmet Hergül, “Tam iki yıl oldu… 17 Nisan 2013 Çarşamba günü genç meslektaşımız Dr. Ersin Arslan’ın bir hastasının yakını tarafında öldürüldüğü gün. Meslektaşımızın acısını hala yüreğimizde taşıyoruz. Meslektaşımızın ölümünden sonra da sağlıkta yaşanan şiddet hız kesmedi. Hekimler artık her gün yaşadıkları ve duydukları yeni bir şiddet olayı nedeniyle can güvenliklerinin olmadığını düşünmektedirler” dedi.

Mevcut sağlık sisteminin, sağlık çalışanları ile hasta ve hasta yakınlarını karşı karşıya getirdiğini belirten Hergül, “Bu geçen bir yılda şiddeti sonlandırıcı hiçbir somut adım atılmamıştır. Sağlık sistemi sağlık çalışanları için yakıcı sorunlar içeriyor. Hekimler performans baskısı altında, esnek mesaiye dayanan daha fazla iş yükü altında çalışmaya zorlanıyor.
Sağlıkta yaşanan sorunlar nedeniyle yeterli sağlık hizmeti alamayan vatandaş bunu sağlık çalışanları ve hekimlere şiddet olarak yansıtıyor. Halkımıza daha iyi bir sağlık hizmeti sunabilmek için; halkımızı verdiğimiz bu mücadelede yanımızda olmaya, hükümeti; şiddeti doğuran, emekçileri ve halkı mağdur eden bu sistemi ortadan kaldırmaya, işkolundaki sağlık emek ve meslek örgütleri olarak çözüm üretmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı