REKLAMI GEÇ

Kızılay’ın Oskarları Dağıtıldı

Kızılay’ın Oskarları Dağıtıldı

Türk Kızılay Derneği Denizli Şubesi ile Kan Bağışı Merkezi, düzenli olarak kan bağışlayan 969 bağışçıyı altın, gümüş ve bronz madalya ile ödüllendirirken, 45 ünite ve üzeri kan bağışında bulunan 16 kişiye de plaket verdi. Törende Denizli’nin nüfusa göre en çok kan bağışında bulunan iki ilden biri olduğu belirtildi. Düzenli kan bağışçıları arasında yer alan Vali Abdülkadir Demir de, plaketle ödüllendirildi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2014 Cumartesi, 15:03

Türk Kızılayı’nın kuruluşunun 146. yıldönümü ve 14 Haziran Gönüllü Kan Bağışçıları Günü dolayısıyla Kelleci Kardeşler Restoranda tören düzenlendi. Türk Kızılay Derneği Denizli Şubesi ile Kan Bağışı Merkezi’nin birlikte düzenlediği törene, Vali Abdülkadir Demir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen,Rektör Hüseyin Bağcı ile kurum ve kuruluş temsilcileri, ilçe belediye başkanları, kan bağışına destek olan firma temsilcileri ile düzenli kan bağışında bulunan donörler katıldı.
denizli-turk-kizilayi-odul-toreni-ic-1

KAN İHTİYACININ YÜZDE 93’ÜNÜ KIZILAY KARŞILADI
Vali Abdülkadir Demir, törende yaptığı konuşmada düzenli kan bağışında bulunarak birçok insanın sağlığına kavuşmasına yardımcı olan kan bağışçılarına teşekkür etti. Vali Demir, “Denizli’de hemen her gün bir yerde hayırla ilgili bir etkinlik düzenleniyor. Burada gördüğümüz bu tablo da Denizli’nin hayırsever yanını gösteren en güzel örnektir. Bu tablo çok anlamlıdır. Çünkü, kan bir insanın en değerli varlığıdır. Bu en değerli varlığından fedakarlık yapan kişiler sizler, hem de hiç ihtiyaç olmadığı bir dönemde bağışta bulunarak, ihtiyaç duyulduğu anda imdada yetişiyorsunuz” dedi.

DENİZLİ EN FAZLA KAN BAĞIŞINDA BULUNAN 2 İLDEN BİRİ
Vali Demir, Türkiye genelinde nüfus oranı dikkate alındığında Denizli’nin en fazla kan bağışında bulunan iki ilden biri olduğunu vurguladı. Vali Demir, “Türkiye’de Eskişehir ve Denizli en fazla kan bağışında bulunan iki il. Ancak, Ege bölgesi dikkate alınırsa Denizli ilk sıradadır. Bu da bizim gurumuzdur” diye konuştu. Demir törende,  Büyükşehir Belediyesi’nin Türk Kızılay Derneği’ne bağışladığı arsada yeni bina yapılacağı müjdesini de verdi.
denizli-turk-kizilayi-odul-toreni-ic

Türk Kızılayı Derneği Denizli Şube Başkanı Habib Yıldız ise konuşmasında, Türk Kızılayı’nın sadece afetlerde değil, ihtiyacın olduğu her alanda faaliyetlerini sürdürdüğünü vurguladı. Yıldız, “Ülkemizin kan ihtiyacını karşılamak için 16 Bölge Kan Merkezi ve 61 Kan Bağışı Merkezi ile “Güvenli Kan Temini Programı”nı başarıyla sürdürmektedir. Tüm bu yapılanma ve faaliyetler yalnızca gönüllü kan bağışçılarının varlığı ile anlam kazanabilmektedir” dedi.

OSKARLAR DAĞITILDI
AB (O) kan grubu sistemini bulan Nobel Ödüllü Karl Landsteiner’in doğum günü olan 14 Haziran, Dünya Sağlık Örgütü tarafından gönüllü kan bağışçılarına atfedildiği dikkat çekildiği törende, gönüllü ve düzenli kan bağışçıları, plaket ve madalya ile ödüllendirildi.
denizli-turk-kizilayi-odul-toreni-ic-3

VALİ DEMİR DÜZENLİ KAN BAĞIŞÇISI
Denizli’ye göreve geldiği günden beri düzenli kan bağışında bulunan Vali Abdülkadir Demir’in de plaketle ödüllendirildiği törende, 45 kez kan bağışında bulunan 16 kişiye plaket, 35 kez kan bağışında bulunan 32 Kişiye Altın madalya, 25 kez kan bağışında bulunan 65 Kişiye Gümüş madalya ve 10 kez kan bağışında bulunan 872 Kişiye Bronz madalya verildi.

denizli-turk-kizilayi-odul-toreni-ic-2

“AFEREZ BAĞIŞINDAN KORKMAYIN”
Bugüne kadar 24 kez aferez bağışında bulunan ve sertifika ile ödüllendirilen 47 yaşındaki Raziye Erim, çoğu kişinin aferez bağışından korktuğuna ve bağışta bulunmadığına dikkat çekerek, “Aferez cihazı ile 1- 1,5 saatlik bir işlemle elde edilen ürün taze tam kandan ayrıştırılan 6-8 ünite trombosit süspansiyonuna eşit. Ve korkulacak hiç bir şeyi yok. Ben özellikle gençlere seslenmek istiyorum. Kan bağışında veya trombosit bağışında bulunsunlar. Ben 24 kez bağışta bulundum ve sağlığım yerinde, herhangi bir olumsuzluk yaşamadım” diyerek kan bağışı çağrısında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı