REKLAMI GEÇ

Kızılcabölük’te kanser taraması

Kızılcabölük’te kanser taraması

Tavas Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Tavas’ın Kızılcabölük Mahallesi’nde kanser taraması gerçekleştirildi. Kızılcabölüklüler Vakfı’nın da desteklediği çalışmaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Temmuz 2016 Pazartesi, 14:29

Tavas Toplum Sağlığı Merkezi, Kızılcabölük Aile Sağlığı Merkezi, Kızılcabölüklüler Vakfı ve Kızılcabölük Muhtarlığının işbirliği ile Kızılcabölük Mahallesi’nde ücretsiz kanser taraması yapıldı. Sağlık Müdürlüğü kolon kanseri tarama aracının kullanıldığı taramaya Kızılcabölük halkı yoğun ilgi gösterdi. 

Kanser taraması sonrasında Kızılcabölüklüler Vakfı Kültür Evi’nde “Kanserde Erken Teşhis” konulu seminer düzenledi. 150 dolayında vatandaşın taramadan geçirildiğini belirten Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman Erkli, Vakıf olarak her türlü etkinliğin içinde yer almaya çalıştıklarını etti.

Kanser taramasının her hafta devam edeceğini belirten Erkli, “Ayrıca bayanlara yönelik yapılan kanser eğitimi önümüzdeki günlerde tekrarlanacak. Sağlık kuruluşlarımızla bu yöndeki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kanser, dünyada ve ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada. Halkımız mutlaka bu taramaya katılsınlar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı