REKLAMI GEÇ

Kızına böbreğini verebilmek için obezite ameliyatı oldu

Kızına böbreğini verebilmek için obezite ameliyatı oldu

Gülcan Öncer, 5 yıldır böbrek yetmezliği ile mücadele eden kızına böbreğini verebilmek için obezite ameliyatı oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2023 Cuma, 11:33

Uşak’ta yaşayan 41 yaşındaki obezite hastası Gülcan Öncer, 5 yıldır böbrek yetmezliği ile mücadele eden kızına böbrek bulmak için dört gözle gelecek güzel haberi bekliyordu. 19 yaşındaki kızı Nazlı Öncer’e böbreğini verebileceğini öğrenen anne Öncer, fazla kilolarından dolayı yaşadığı obezite hastalığı nedeniyle böbrek nakli olamıyordu.

Yaptığı araştırmalar sonucunda böbrek nakli olmak için Uşak’tan Denizli’ye geldi. Doç. Dr. Muhammed Raşid Aykota’nın gerçekleştirdiği ameliyat ile sağlığına kavuştu ve taburcu edildi.

 

“10 gün önce ameliyat oldum 11 kilo verdim”
Obezite cerrahisi sayesinde,  fazla kilolarından kurtularak kızına sağlıklı bir böbrek verebilecek olmanın mutluluğunu yaşayan Gülcan Öncer, “Yıllardır obezite hastasıyım. Ameliyat olmayı düşünmüyordum. Kiloluydum ama ameliyat aklıma bile gelmemişti. Kendi kendime kilo vermeyi düşünüyordum. Ama bir türlü veremiyordum. Bu sırada kızımın böbrek hastası olduğunu ve böbrek nakli yapılması gerektiğini öğrendim. Kızımın sağlığına kavuşması için kendi böbreğimi ona vermeye karar verdim. Doktorlara gittim hepsi de zayıflamam gerektiğini söyledi. Bir türlü kilo veremeyince de bir an önce kızımı iyileştirmek adına obezite ameliyatı olmaya karar verdim.

Doç. Dr. Muhammed Raşid Aykota, “Obezite cerrahisi, organ nakli gibi ciddi operasyonlarda bile güvenli bir seçenek olarak kabul ediliyor. Gülcan Hanım’ın başarılı ameliyatı da buna bir örnek oldu” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı