REKLAMI GEÇ

Dirençli bakteri en ciddi tehdit

Dirençli bakteri en ciddi tehdit

PAÜ Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı ve Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK)’nin ortaklaşa düzenlediği “Dirençli Gram-Negatif Bakteri İnfeksiyonlarında Güncel Durum” konulu simpozyum PAÜ Hastanesi’nde yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Nisan 2019 Perşembe, 15:16

Prof. Dr. Hüseyin TURGUT yönetiminde gerçekleşen sempozyumda antibiyotik direncinin, tüm dünyada en ciddi halk sağlığı tehditlerinden birini oluşturulduğu konusuna dikkat çekildi.
Bakterilerde antibiyotiklere karşı direnç gelişmesi bakteriyel infeksiyon hastalığının tedavi edilememesi ve insan hayatının tehlikeye girmesine yol açtığının da tartışıldığı sempozyumda, insanlar4daki antibiyotik direncinin artmasındaki nedenlerden tarım alanında ve hayvanlarda antibiyotiklerin yoğun biçimde kullanılması olduğu belirtildi.

Öğr. Görevlisi Seçil DENİZ ve Öğr. Görevlisi Kevser ÖZDEMİR’in konuşmacı olarak katıldığı toplantıda ayrıca antibiyotiklere dirençli gram negatif infeksiyonların ülkemizdeki durumu, tedavi seçenekleri ve direncin yayılımının önlenmesi ayrıntılı olarak tartışıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı