REKLAMI GEÇ

KMO’dan uyarı: Yüzme havuzları tehlike oluşturabilir

KMO’dan uyarı: Yüzme havuzları tehlike oluşturabilir

Kimya Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Ömer Duysal, havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların serinlemek için akın ettiği yüzme havuzları konusunda,“sularının temizlenememesi sonucunda insan sağlığını tehlikeye düşüren sonuçlarla karşılaşılabilir” uyarısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2015 Çarşamba, 16:04

Kimya Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Ömer Duysal, yaptığı açıklamada, havuz ve havuz suyu temizliğinin başlı başına bir mühendislik hizmeti olduğuna dikkat çekti. Havuz ve havuz suyu temizliğinin ticari kaygılarla nedeniyle meslek uzmanı olmayan kişilere yaptırıldığına işaret eden Duysal, yönetmeliğe göre havuzların kullanıma hazırlanması için bu konuda eğitim almış en az lise mezunu havuz suyu operatörü istihdam edilmesi gerektiğini vurguladı

‘Havuz suyu operatörlüğü modüler programının eğitimleri kimya mühendisliği alanı ile ilgisi olmayan tesisat teknolojisi, makina, elektrik-elektronik ve inşaat mühendislikleri ile meslek okullarındaki teknik branştaki öğretmenlere açıldığını anımsatan Duysal, şunları kaydetti:

“Sorun, yanlış meslek disiplinlerinden gelen bu kişiler tarafından verilen eğitimden kaynaklanmaktadır. Meslek uzmanı olmayan kişilerden eğitim alan operatörlerin ne kadar yetiştiği konusu tartışmalıdır. Havuzun ticari olarak işletilmesi ile havuz suyunun yönetmelik esaslarına uygun olarak insanlara sunulabilmesi için, kimyasal olarak dezenfekte edilerek temizlenmesi ve şartlandırılması çok farklı olup kimya bilgisi gerektirmektedir. Bu nedenle iki ayrı konu biri biriyle karıştırılmamalıdır. Havuz suyu operatörlüğü eğitimikimya mühendisleri veya yakın bir meslek disiplini tarafından ve TMMOB’a bağlı ilgili meslek odasınca verilmelidir.”

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı