REKLAMI GEÇ

Meclis üyesi Mehmet Ali Yılmaz’dan örnek davranış

Meclis üyesi Mehmet Ali Yılmaz’dan örnek davranış

Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi AK Partili Mehmet Ali Yılmaz, Organ ve Doku Bağışı Haftası dolayısıyla örnek bir davranış sergileyerek tüm organlarını bağışladı. “Kim bilir belki bir yaşama umut olurum” diyen Yılmaz, herkesi organ bağışına davet etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Kasım 2017 Çarşamba, 14:20

03-09 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası’nda örnek bir davranış sergileyen Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Yılmaz, organlarını bağışladı.

Denizli Devlet Hastanesi’ne giderek resmi prosedürleri gerçekleştirdikten sonra organ bağış kartını alan Yılmaz, “Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kutlanmaktadır. Yasal desteğe sahip olmasına rağmen organ ve doku nakli hizmetlerinin geliştirilmesinde en önemli husus organ ve doku bağışının temini, bu bağışın artırılması için kamuoyunda bu konudaki bilgi eksikliğinin giderilmesi, organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkın organ ve doku bağışı konusunda teşvik edilmesi gereklidir” dedi.

BELKİ BİR YAŞAMA UMUT OLURUM
Türkiye’de organ bağışı ve nakil sayılarının yetersizliğinden dolayı birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybettiğine dikkati çeken Yılmaz, “Hastaların yaşam süresi ve kalitesinde, ülke ekonomisi ve iş gücünde ağır kayıplara yol açan söz konusu organ yetmezlikleri önemli bir sorun olarak gündemdeki yerini korumakta olup, organ bağışı ve nakil sayılarının artırılması hedefleniyor. Ben de ‘Kim bilir belki bir yaşama umut olurum’ düşüncesiyle organlarımı bağışladım. Tüm vatandaşlarımızı organ bağışına davet ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı