REKLAMI GEÇ

Mevsimlik işçilere sağlık hizmeti

Mevsimlik işçilere sağlık hizmeti

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nden gelerek tarlalarda çalışan mevsimlik işçilerin yaşamlarını kolaylaştırmak, yaşadıkları sağlık sorunlarına çözüm bulmak amacıyla tarama yapıldı, kritik bilgiler verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ağustos 2016 Pazartesi, 10:37

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nden gelerek yılın belirli bir dönemini bu bölgede geçiren mevsimlik işçiler, ciddi sağlık sorunlarıyla boğuşuyor. Kale’nin Gölbaşı Mahallesi’nde kurulan çadırlarda yaşayan mevsimlik işçilere yönelik Kale Toplum Sağlığı Merkezi tarafından tarama çalışması başlatıldı.

Bölgedeki tarlalarda çalışmak üzere gelen ve yaşamlarını uzun bir süre çadırlarda geçiren mevsimlik işçilerle bir araya gelen Kale Toplum Sağlığı Merkezi uzmanları hijyen, su güvenliği ve çevre sağlığı konularında bilgiler verdi.

Mevsimlik işçileri çadırlarında ziyaret eden ekipler özellikli grup olan gebe, bebek ve çocukları tespit etti, taramalardan geçirdi.

Eğitim hemşiresi Adile Devrim ise anne sütü ve emzirme, aile planlaması, hijyen, su güvenliği, çevre sağlığı ile ilgili konularda eğitim verdi.

denizli-mevsimlik-tarim-iscileri-saglik-hizmeti-1

Kale Toplum Sağlığı Merkezi uzmanları, mevsimlik işçilerin sağlıklarının korunmasına yönelik çalışmaları belirli bir periyotta sürdürecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı