REKLAMI GEÇ

Migren körlüğe yol açan nedenlerden birisi

Migren körlüğe yol açan nedenlerden birisi

Denizli Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer Eyüpoğlu, genetikten beslenmeye birçok nedenden kaynaklanan körlüğün sebepleri arasında migrenin de bulunduğuna dikkat çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ekim 2015 Perşembe, 12:12

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer Eyüpoğlu, 8 Ekim Dünya Görme Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, birçok nedenin görme kayıplarında etkili olduğunu, uzayan yaşam süresine bağlı olarak kronik hastalıklarla ilişkili körlük riskinin de arttığını belirtti.

denizli-devlet-hastanesi-görme-göz-doktoru-omer-eyupoglu-icGörme kayıplarının geçici, kalıcı ve ani görme kayıpları olarak sınıflandığını ifade eden Eyüpoğlu, “Geçici görme kaybına yol açan belli başlı hastalıklar arasında, beyin damarlarında tıkanma ve migren yer alır. Kalıcı görme kayıpları ise ani olarak gelişebildiği gibi, yavaş yavaş da gelişebilir. Ani görme kayıpları en sık göz damarlarında tıkanma, göz içi kanamalar ve göz siniri bozukluklarına bağlı olarak gelişir. Yavaş yavaş gelişen görme kayıpları ise en sık katarakt, göz kusurları, şeker hastalığı, yaşa bağlı sarı nokta hastalığı gibi durumlara bağlıdır. Göz tansiyonunun ani yükselmesi, gözün mikrop kapması gibi durumlar da ağrı ile birlikte kalıcı görme kaybına yol açabilir. Okul çağında ise genelde refraksiyon kusurları görülür ve bu durum gözlükle düzeltilebilmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı