REKLAMI GEÇ

PAÜ AMATEM’den bir yenilik daha

PAÜ AMATEM’den bir yenilik daha

PAÜ Hastanesi Psikiyatri AD. bünyesinde 4 yıl önce hizmete giren Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) bir yeniliğe daha imza attı. Artık merkezde SAMBA programı da yapılmaya başlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ekim 2019 Çarşamba, 12:28

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri AD. Bünyesinde kurulan AMATEM, merkezde bir yeniliğe daha imza attı. Artık AMATEM’de alkol ve madde kullanım bozuklukları tedavilerine ek olarak bireysel ve grup psikoterapileri (psikodrama), uğraş terapileri, spor ve sanat faaliyetleri, hasta ve ailelerine yönelik SAMBA (Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Programı) psiko eğitimleri de yapılacak.

PAÜ AMATEM sorumlu öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Toker Uğurlu birimin işleyişi ve çip tedavisi hakkında açıklama yaptı. Alkol ve özellikle eroin bağımlılığında kullanılmakta olan ve halk arasında “çip tedavisi” olarak bilinen “naltrekson implant” tedavisini bölgede İzmir ve Manisa’dan sonra üçüncü il olarak “ücretsiz” uygulayan ilk merkez olduğumuz söyleyen Uğurlu, “PAÜ yönetiminin destekleri ile hastanemizce temin edilen bu tedaviyi kliniğimizde yatarak tedavisi uyumlu bir şekilde tamamlanan ve implant işlemi planlanan hastalarda genel cerrahımız Dr. Öğr. Üyesi Sevda Yılmaz’ın katkıları ile uygulamaya başladık. Tedavi geri ödeme kapsamında olduğu için yatan hastalarımıza ücretsiz olarak uygulanmaktadır. Hasta ve hasta yakınlarımızın uzun süredir talep ettikleri bu uygulamaya başlayarak; hastalarımızın arındırma süreci sonrasında sürdürüm tedavisinde daha uzun süre temiz kalmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bağımlılıkta tedavi süreci uygulanan ilaç tedavileri ve psikososyal yaklaşımlar şeklinde olmaktadır. Dr. Öğretim Üyesi Toker Uğurlu sözlerini şöyle tamamladı; bu zorlu yolculukta hastalara destek olmaya PAÜ AMATEM kliniği olarak, gerek ilaç tedavileri gerekse psikososyal rehabilitasyona yönelik proje ve etkinlikler anlamında yeniliklerle devam edeceklerini, hastalara bağımlılıkta tedavinin, tüm zorluklarına rağmen mümkün olduğunu, umutlu olmalarını ve kliniğe başvurmalarını öneriyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı