REKLAMI GEÇ

PAÜ Göğüs Hastalıkları uzmanından dikkat çeken paylaşım

PAÜ Göğüs Hastalıkları uzmanından dikkat çeken paylaşım

Pamukkale Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Uğurlu’dan dikkat çeken paylaşım ve çağrı. Koronavirüs salgının ardından fısıltı gazetelerinin yaydığı iddiaların doğru olmadığını belirten Dr. Uğurlu, “Her şey kontrol altında. Sizden tek istediğimiz dışarı çıkmayın” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mart 2020 Pazar, 13:00

Çin’de ortaya çıkan koronavirüs salgınının Türkiye ve Denizli’ye de ulaşmasının ardından doktorlar tüm güçleriyle mücadele verirken, işlerini en çok zorlaştıran ise fısıltı gazetesinin yaydığı asılsız haberler oluyor.

Denizli’de koronavirüsle mücadelenin merkezinde yer alan Pamukkale Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Uğurlu, dikkat çeken bir paylaşım yaptı, hem iddialara cevap verdi, hem de halktan istediklerini dile getirdi.

“Sürekli telefonum çalıyor, mesaj geliyor, bir panik havası hakim. İlimizde hasta sayısında patlama var, PAÜ Hastanesi boşaltılıyor, her şey çok kötü olacak, herkes tedavide kullanılan ilacı bulmaya çalışıyor, evime bile ilaç almaya gelenler oldu” diyen Dr. Uğurlu, bu iddialara yanıt verdi.

Dr. Uğurlu, “Şehirde en çok hastayı takip eden biri olarak söylüyorum. Hasta sayısında patlama falan yok, hastanemiz boşaltılmadı, her şey kontrol altında. Kesinlikle önleme, koruma diye ilaç almayınız (Çok ciddi yan etkileri var, kalp krizi gibi) Dedikodulara kulak asmayın” dedi.

Vatandaşlardan bir tek isteklerinin olduğunu belirten Dr. Uğurlu, “Sadece ve sadece sizden istediğimiz dışarı çıkmayın yeter” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı