REKLAMI GEÇ

PAÜ Hastaneleri SHKS denetiminden geçti

PAÜ Hastaneleri SHKS denetiminden geçti

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastaneleri, Sağlık Bakanlığı’nın “Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları (SHKS) ve Doku Tipleme Laboratuvarı Standartları” denetiminden başarıyla geçtiği bildirildi.

/ DENİZLİHABER / 14 Nisan 2014 Pazartesi, 12:19

PAÜ Hastaneleri Kalite Yönetim Direktörü Doç.Dr. Hakan İsmail Sarı, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından yapılan Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları (SHKS) ve Doku Tipleme Laboratuvarı Standartları değerlendirmesi çalışmasının sonuçlandığını belirtti.

Hastanenin Acil Servis, Ameliyathane, Klinikler, Yönetim Hizmetleri, Patoloji Laboratuvarı, Merkez Laboratuvarı, Diyaliz Ünitesi ve Doku Tipleme Laboratuvarı, Tıbbi Sosyal Hizmetler Organ Bağış Birimi, Hasta Hakları ve Halkla İlişkiler Birimi ile Organ Nakli Koordinasyon Birimi’nin denetimden geçtiğini ifade eden Doç.Dr.Sarı, “SHKS kapsamında iki yıldır sürdürdüğümüz kalite yolculuğunda yılda iki kez öz değerlendirmeler yapılmakta, tespit edilen uygunsuzluklar giderilmektedir. Çalışmalarımızın karşılığının denetimde de görülmesi motivasyonumuzu artırmıştır” dedi.

hakan-sari-ic

Doç.Dr. Sarı Sağlık Bakanlığı denetiminde elde edilen olumlu sonuçta kaliteden sorumlu başhekim yardımcıları, kaliteden sorumlu hastane müdürü, kalite yönetim birimi çalışanları, tüm hastane hekim, hemşire ve personelin katkısının olduğunu da söyleyerek, tüm çalışanlara teşekkür etti.

ugur-koltuksuz-ic

PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof.Dr.Uğur Koltuksuz da kalite sonsuz bir süreç olduğunu,hizmet standardının gelişmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı