REKLAMI GEÇ

PAÜ Hastanesi’nde parayı bastıran sıra beklemiyor iddiası!

PAÜ Hastanesi’nde parayı bastıran sıra beklemiyor iddiası!

PAÜ Tıp Fakülteleri Hastanesi’nde MR ve benzeri cihazlardan ücretsiz faydalanmak isteyen hastalara, randevu için Ekim ayı işaret edilirken, ücretli hastalar bir hafta bile sıra beklemiyor. Dar gelirli vatandaşlar durumdan şikayetçi. Denizli Tabip Odası Başkanı, “Bu durum kabul edilemez” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ağustos 2015 Cuma, 15:09

Bölgenin en modern hastanelerinden biri olan Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde MR gibi tarama ve tanı cihazları için verilen randevu tarihleri dar gelirli vatandaşların isyan etmesine neden oluyor.

GEREKÇELER MALUM
İsyanın gerekçesi, yoğun sıra olduğu iddiasıyla aylar sonrasına gün verilmesi. Dar gelirli vatandaşın önüne konulan gerekçeler, ücretli hastaların önüne getirilmiyor. Keza ücretini ödeyen, sözde yoğun sıra nedeniyle ancak aylar sonrasına gün verilen cihazlardan yararlanmak için, bir hafta bile beklemiyor.

2 MR CİHAZINDAN BİRİ ÇALIŞIYOR
İddialar arasında PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 2 adet MR cihazı bulunuyor. Ancak bunlardan sadece biri çalışıyor. MR sırası almak isteyen hastalara tek cihaz gerekçesi gösterilip Ekim ayına gün veriliyor. Ancak cihazların hastane tarafından belirlenmiş liste üzerindeki ücretlerini ödeyenler, 3-5 gün içersinde cihazdan faydalanabiliyor.

PARASI OLANIN SONUCU DA ERKEN ÇIKIYOR
İddialardan biri de tanı ve tarama cihazlarından ücret karşılığı faydalananların raporlarını da erken aldıkları yönünde. Vatandaşlar tarama ve tanı sonuçlarının aktarıldığı rapor için ücretli hastalar, ücretsiz hastalara göre daha az bekliyor.

pau-tip-fak-hast-mr-parayi-bastiran-sira-beklemiyor-icKABUL EDİLEMEZ BİR DURUM
Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, yaşanan sıkıntıyı yakından takip ettiğini dile getirdi. Kedisi de PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan Önem, maddi olanaklar nedeniyle yaşanan adaletsizliğin kabul edilemez olduğunun altını çiziyor. “Halk sağlığı açısından maddi olanağın varsa hemen, yoksa ertelemek gibi bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil” diyen Önem, “ Ancak hastanelerde bildiğimiz kadarıyla mesai saatleri dışında ücretli bir şekilde çalışılarak tetkik yapılabiliyor. Ne yazık ki böyle bir sorun var. Biraz da bu durum talebin çok fazla olmasından kaynaklanıyor” sözleriyle durumu özetliyor.

NE AMELİYAT NE TETKİK İÇİN BEKLETİLMEMELİ
“MR Tomografi gibi cihazlar günlük belli sayılarda çekiliyor” diye konuşan Önem, “Bizim arzumuz bu hastaların bekletilmemeleri. Bu konuda alt yapı yeterli değilse bir anca ihtiyacın karşılanması gerekiyor. Ne ameliyat ne de tetkik için hastalar, maddi olanakları doğrultusunda bekletilmemeli” diye konuşuyor

REKTÖR BAĞCI ELEŞTİRİLİYOR
Her fırsatta PAÜ’nün bir dünya üniversitesi olduğu vurgusu yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Tıp Fakültesi hastanelerinde yaşanan bu adaletsizlikten dolayı eleştirilerin odağında. Prof. Dr. Bağcı, tıp fakültesi hastaneleriyle ilgili yaşanan sıkıntıların bir çoğunun alt yapı ve organizasyonlardan kaynaklandığı gerekçelerini ortaya atan sağlık camiası tarafından da gereğini yerine getirmemekle suçlanıyor. Vatandaşların kamu hastanelerinde ücretsiz ve adil sağlık hizmetlerinden yararlandırılması konusunda hükümetin ortaya koyduğu kararlı tutumla ters düştüğü öne sürülen Bağcı’nın vatandaşlar tarafından en çok da hastanelerde yaşanan sıkıntılardan dolayı eleştiri aldığı belirtiliyor.

Yorumlar

Niyazi Baba   -  Bağlantı 7 Ağustos 2015, 20:42

Ben toplumumuzu anlamakta zorluk çekiyorum. Bu zulum zaten yıllardır devam ediyor ama kimse halkın sesini duymuyor. Parayı yatırınca aynı gün herşey tamam. Ama gelişme var bana 7 ay sonraya sıra vermişlerdi.

Bakış Açısı   -  Bağlantı 7 Ağustos 2015, 16:41

Koskoca üniversitede çalışan Profesör’de PARA vererek muayene oluyor. Bu üniversite TİCARETHANE. Sadece amacı para kazanmak bir de denizlinin zenginlerine ev sahipliği yapmak ve onların çocuklarına istihdam yarartmak. Bilim yok ole bişi…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı