REKLAMI GEÇ

PAÜ’de 74 yaşındaki hastanın safra kesesinden ceviz büyüklüğünde taşı çıkarıldı

PAÜ’de 74 yaşındaki hastanın safra kesesinden ceviz büyüklüğünde taşı çıkarıldı

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde başarılı bir operasyona imza atıldı. Muğla‘dan gelen Fatma Yıldırım (74) safra kesesinden ceviz büyüklüğünde taş çıkarıldı, hasta aylardır devam eden ağrılarından kurtuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Eylül 2022 Perşembe, 11:35

Aylardır geçmeyen ağrıları nedeniyle Muğla’dan gelerek PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvuran 74 yaşındaki Fatma Yıldırım’ın kontrollerinde safra kesesinde taş tespit edildi.

İleri teknik kullanılarak ameliyat edilen Yıldırım’ın safra kesesinden ceviz büyüklüğünde taş çıkarıldı. Hasta kısa süre içinde ağrılarından kurtuldu, sağlığına kavuştu.

PAÜ Hastanesi Gastroenteroloji Bilimdalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Çelik, safra yolunda taş ve safra yolu iltihabı nedeniyle gelen hastanın ameliyata alındığını söyledi. Endoskopik yöntemle taşın safra kanalından başarılı bir işlemle çıkarıldığını belirten Çelik, taşın büyüklüğü yaklaşık üç santimetre olduğunu, bu tür taşların endoskopik çıkarımının son derece zor olduğunu kaydetti.

Hasta Fatma Yıldırım ise PAÜ’den önce başka hastanelere de gittiğini anlatarak, “Doktorlar bu taşın açık ameliyatla çıkabileceğini, onun da riskli olduğunu söylediler. Son olarak Mustafa hocama geldik kendisi ERCP denilen teknikle açık ameliyat olmadan taşı çıkarılabileceğini söyledi. Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı