REKLAMI GEÇ

PAÜ’de fizik tedavi ile idrar kaçırmaya son

PAÜ’de fizik tedavi ile idrar kaçırmaya son

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Ürojinekolojik Rehabilitasyon Ünitesi, idrar kaçırma problemi olan hastalara fizik tedavi ile ameliyata gerek kalmadan sağlık dağıtıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Şubat 2019 Pazartesi, 14:47

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Ürojinekolojik Rehabilitasyon Ünitesi fizik tedavi ile idrar kaçırma problemi yaşayan hastalarını ameliyat gerekmeden tedavi ediyor. İdrar kaçırma konusunda tüm konservatif tedavi seçeneklerinin uygulandığı bu ünitenin, bölge hatta Türkiye’deki nadir ünitelerden biri olduğu belirtildi.

PAÜ Hastanesi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Ürojinekolojik Rehabilitasyon Ünitesi sorumlu öğretim üyesi Prof. Dr. Necmettin Yıldız, tedavinin tek tek yapılan uygulamalardan ziyade bir rehabilitasyon programı olarak görülmesinin önemini vurguladı. Yıldız, “Ünitemizde idrar kaçırma şikayeti olan hastalar ile prostat cerrahisi sonrası idrar kaçırma yakınması gözlenen erkek hastalar tedavi edilmektedir” dedi.

Hasta için en uygun tedavi seçeneğini belirlendikten sonra planlanan tedavinin haftada 1 ile 5 arasında değişen seanslar şeklinde ve 4 ile 12 hafta sürdüğünü dile getiren Prof. Dr. Necmettin Yıldız, “Fizik tedavi yöntemi ile genel sağlığı iyi olan, hastaneye gelip gidebilecek, motivasyonu ve tedaviye uyumu iyi olan hastalarda tedavi başarısı oldukça yüksek. Günlük hayatlarının konforu için bu tür hastalarımızı ünitemize bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı