REKLAMI GEÇ

PAÜ’den önemli bir operasyon daha

PAÜ’den önemli bir operasyon daha

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne doktorlar önemli bir ameliyata daha imza attı. Obezite hastasının açık kalp ameliyatı ile 3 kalp damarı değiştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ocak 2019 Pazartesi, 16:17

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, büyük risk taşıyan önemli bir ameliyata daha imza attı. Doktorlar ameliyatı büyük risk ve sorumluluk taşıyan Morbid Obezite hastasının tıkalı üç kalp damarını değiştirdi. Kalp krizi ile hastaneye gelen 66 yaşındaki Gülay Taşkın, Prof. Dr. A. Vefa Özcan, Dr. Şafak Şimşek ve Dr. Mehmet Bozkurt’un başarılı operasyonu ile sağlığına geri kavuştu.

Obezite hastalarında bu tür ameliyatların büyük risk taşıdığını söyleyen Prof. Dr. A. Vefa Özcan, “Diabetik, hipertansif olan hastamız geçen hafta sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Geçirdiği kalp krizi sonrası koroner angiografi ile kalp damarlarında ciddi tıkanıklıklar tespit edildi. Dünya Sağlık Örgütünün obezite sınıflamasına göre hastamız 150 cm boyunda ve 114 kg ile vücut kitle indexinin 50,7 kg/m2 değeriyle Morbid Obezite bir hasta olduğu tespit edildi. Bu tür ameliyatların hasta açısından büyük risk, hekim açısından da ağır bir sorumluluktur. Bu nedenle artık günümüzde aşırı kilolar büyük sorun oluşturuyor. Düzenli beslenme ve düzenli spor çok önemli” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı