REKLAMI GEÇ

PAÜ’nün genç doktorundan önemli mesaj: Tedbir virüsten üstündür

PAÜ’nün genç doktorundan önemli mesaj: Tedbir virüsten üstündür

PAÜ’nün genç doktoru koronavirüs salgınına ilişkin sosyal medyadan dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Hocasından asistan hekimler ve sağlık çalışanlarına kadar büyük bir mücadelenin içinde olduklarını belirten Dr. Nazlı Çetin Beyaz, “Biz birlikte güçlüyüz ve başaracağız. Unutmayın tedbir virüsten üstündür” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mart 2020 Cuma, 12:24

Tüm dünyayı saran koronavirüs salgınına karşı gece gündüz mücadele veren doktorlar ve sağlık çalışanları, halk sağlığını korumak için çaba harcıyor. Her türlü takdiri ve övgüyü hak eden sağlık çalışanlarından genç bir doktor sosyal medyada yaptığı paylaşım ile dikkatleri üzerine çekti.

Eğitimini Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tamamlayan ve ilk görev yeri olan mezun olduğu üniversitenin hastanesinin göğüs hastalıkları bölümünde çalışmaya başlayan Dr. Nazlı Çetin Beyaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, salgın nedeniyle zorlu bir süreçten geçildiğini hatırlattı.

Paylaşımında, “Zor zamanlar göğüs gerenlerle aşılır diye okurduk ya hep, işte şimdi o zor zamanların içinden geçiyoruz. Topyekun seferberlik zamanlarından” diyen Dr. Nazlı Çetin Beyaz, herkesin gelmeyin dedikleri hastanelerde yaşadıklarını ve tek endişelerinin evde kendilerini bekleyenlere, hasta olmayanlara virüsü taşımak olduğunu kaybetti.

DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM
Uzun süredir özveriyle mücadele eden sağlık ekibinin fotoğraflarını da paylaşan Dr. Nazlı Çetin Beyaz, mesajında tedbirli olunması çağrısı yaptı.

Dr. Nazlı Çetin Beyaz, “Bu nedenle sizler de üzerinize düşeni yapın lütfen. Uzun zamandır olan şikayetler, hayati olmayan nedenler, ilaç yazdırmak gibi sebeplerle hastaneye gelip gereksiz yoğunluğa sebep olmayın. Kendinizi de başkalarını da riske atmayın. Akciğerlerinize iyi bakın. Göğüs hastalıkları hekimleri olarak en önemli önerimiz; sosyal izolasyon kurallarına uyun, sigarayı bırakın, sağlıklı beslenenin, evde geçireceğiniz vakitleri fırsata çevirin, üretin.

Bu süreçten çıkarılacak derslerden ilk aklıma gelenler;

* Bilim ekmek, su gibi. Bu salgının karşısında hurafelerin esamesi okunmuyor.

* Devlet aklı ve kamucu ekonomiler kendini dayatıyor. Planlı, devletçi, kamucu bir ekonomi zor zamanlardaki en büyük güç. Tıbbı malzemeyi kendimizin üretmesi mesela.

* Dayanışma varsa umut var. Yükleri paylaştığımız, sırtımızı dayadığımız bir ekip varsa her şey daha kolay. Hocalarımız, biz asistan hekimler, hemşirelerimiz ve personellerimiz hep birlikte güçlüyüz, başaracağız” dedi.

DENİZLİHABER.COM’UN SORULARINI YANITLADI
Denizlihaber.com’un sürece ilişkin sorularını da yanıtlayan Dr. Nazlı Çetin Beyaz, dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan birinin de hasta mahremiyetine dikkat etmek olduğunu söyledi. Bunun bir suç değil, salgın bir hastalık olduğunu hatırlatan Dr. Nazlı Çetin Beyaz, “İlk günlere göre çok daha planlıyız ve başaracağımıza inanıyoruz. Ancak, tekrar hatırlatıyorum, herkesin çok dikkatli olması lazım. Panik yapmadan yaşadığımız süreci ciddiye almalıyız” dedi.

“TEDBİR VİRÜSTEN ÜSTÜNDÜR”
Tedbirin virüsten üstün olduğunu hatırlatan Dr. Nazlı Çetin Beyaz, “Bu bir salgın hastalık ve bu süreçte dayanışma çok önemli. Biz Pamukkale Üniversitesi ailesi olarak hocasından, asistanına, sağlık çalışanlarından hizmetlisine kadar büyük bir mücadelenin içindeyiz. Biz sağlık ordusu olarak gücümüzün farkındayız ve başaracağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı