REKLAMI GEÇ

PAÜ’ye çocuk ve ergen psikiyatri bölümü

PAÜ’ye çocuk ve ergen psikiyatri bölümü

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, 0-18 yaş arası hastalara yeni binasında hizmet vermeye başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Aralık 2014 Salı, 11:14

10 yıl önce Doç. Dr. Burcu Çakaloz tarafından kurulan ve uzun süre tek öğretim üyesiyle çalışan PAÜ Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda, halen 5 öğretim üyesi, 9 araştırma görevlisi ve bir psikolog görev yapıyor. Bu bölümde, 4 genel poliklinik ve bir özelleşmiş poliklinikte hasta kabul ediliyor.

Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülşen Ünlü, sunulan sağlık hizmetiyle ilgili bilgi verdi. Ünlü, “Çocukluk ve ergenliğin doğası gereği birimimizde işleyiş diğer bölümlerden biraz farklıdır. Bir çocuk veya ergen bize başvurduğunda hem kendisi, hem de ailesi her yönüyle anlaşılmaya çalışılır. Sorun nedir? Ne zaman başlamıştır? Bu soruna yol açan ya da arttıran bir neden veya başka bir hastalığı var mıdır? O zamana dek çocuk ve aile bu sorunla baş etmek için hangi yolları denemiştir? Bunların cevabını bulmak önemlidir” dedi.

Temel olarak randevu sistemiyle çalıştıklarını kaydeden Ünlü, “Her hastaya ortalama 20-30 dakika ayırmaya çalışıyoruz. Randevu sistemiyle çalışmak aslında hem hasta hem de hekime kolaylık sağlıyor. Hastalar sabah erkenden gelip sıra numarası almak, sonra da sırası gelene dek tüm gün hastane koridorunda beklemek zorunda kalmıyor. Randevu saatinde gelerek, işini bitirip okuluna, evine, işyerine geri dönebiliyor. Hekim de aynı anda kapıda bekleyen onlarca hasta olmayınca, huzurlu bir şekilde hastasını layıkıyla değerlendirme ve tedavi etme olanağı buluyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı