REKLAMI GEÇ

Pazaryerinde stant açıp kanseri anlattılar

Pazaryerinde stant açıp kanseri anlattılar

Acıpayam Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri, pazaryerinde açtıkları stantla alışverişe gelen vatandaşları prostat kanseri konusunda bilgilendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ekim 2016 Salı, 12:22

 

Acıpayam Toplum Sağlığı Merkezi sağlık çalışanları, prostat kanseri konusunda erkekleri bilgilendirmek amacıyla Acıpayam Kapalı Pazaryeri’nde stant açtı. 40 yaşından sonra yakalanma riski yüksek olan prostat kanseri konusunda vatandaşlar broşür dağıtılarak bilgilendirildi. Standa gelen kadınlar bir taraftan meme kanseri konusunda bilgi edindi.

Türkiye’de prostat kanserinin ikinci sırada görülen bir kanser türü olduğunu belirten Acıpayam Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri, belirtilerini “sıkça idrara çıkma, gece idrara çıkma, zor ve kanlı idrar yapma” olarak sıraladı.

Bu yakınmalardan birisi varsa bir doktora başvurulmasını öneren görevliler, “Prostat kanseri erken tanı konulabilen ve tedavi edilebilen bir hastalıktır. Hastanın veresine ve özelliklerine göre farklı tedavi seçenekleri mevcuttur. Yüksek riskli hastalarda erken tedavi hayat kurtarıcıdır” dedi.

denizli-acipayam-kanser-stanti-pazar-yerinde-acildi-ic

Bu arada Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli hemşireler Huriye Zeren, Emine Gedikoğlu ve Nagihan Selek, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’ı makamında ziyaret ederek çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı