REKLAMI GEÇ

Psikolog Çetinkaya: Tatil işe yapılan yatırımdır

Psikolog Çetinkaya: Tatil işe yapılan yatırımdır

Denizli Devlet Hastanesi’nde görevli Psikolog Özge Çetinkaya, sürekli çalışmanın zehinsel ve bedensel yorgunluğa yol açtığını, gereksiz harcamalara yol açtığı düşünülen tatilin bunları ortadan kaldırdığı gibi, işe yapılan bir yatırım şeklinde düşünülmesi gerektiğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Temmuz 2015 Çarşamba, 09:47

Psikolog Özge Çetinkaya, 365 gün ara vermeden çalışmanın zihinsel ve bedensel olarak iş verimliliğini ve motivasyonu düşürüp, hata yapma riskini arttırabileceğini, yaz aylarıyla birlikte tatile gitme isteğini gerçekleştirememenin birçok soruna yol açabileceğini, tatil yapmamanın günlük hayattan ve aktivitelerden zevk almayı engelleyeceğini söyledi.

Tatilin yaratacağı farklılıkların insan psikolojisini düzelteceğini ifade eden Çetinkaya, tatilin anı birikimi sağlayacağını, görgü ve bilgiyi arttıracağını, kişinin kendisini iyi hissetmesini sağlayacağını, stresle başa çıkmayı kolaylaştıracağını, sevdiklerimizle daha fazla zaman geçirilmesi için fırsat yaratacağını, aile bireylerinin birbirine sevgi ve saygısını geliştirip, kaliteli zaman geçirilmesine olanak tanıyacağını kaydetti.

İnsanların sürekli maruz kaldıkları durumlara uyum sağlayıp duyarsızlaşabileceğine, bunun da çalışanlar için en büyük sıkıntı kaynaklarından tükenmişlik sendromuna yol açabileceğine dikkat çeken Çetinkaya, “Tükenmemek için kendimize zaman ayırmalı, 365 günlük sorumluluklarımızdan kısa süre de olsa uzaklaşabilmeliyiz. Tatil için ayrılan zamanın gereksiz gibi düşünülmesi veya tatilin gereksiz para harcama olarak görülmesi, insanları bu güzelliklerden alıkoymaktadır. Bu durum aksine kendimize, işimize yapılan bir yatırımdır. Tatil sonucunda artan moral ve motivasyonun daha verimli çalışmaya yol açacağı düşünülmeli, sonucunda kendimiz, çevremiz, yaşamımız için daha kazançlı olacağı bilinmelidir. İhtiyacın olmadığı halde yapılan alışveriş, alınan giysi ve elektronik cihazlar, sık cep telefonu değiştirme, düzensiz ve aşırı yeme davranışları, sık sık doktora gitme ihtiyacı hissetme gibi durumlar sanıldığından daha fazla harcama yapılmasına neden olmaktadır” dedi.

Yorumlar

LEVENT AKSOY   -  Bağlantı 22 Temmuz 2015, 16:13

Özge hanım,sağlık personeli yıllık izne çıktığında döner sermaye ödemesinde sabit kısmı ödenir,geri kalan kısmı ödenmez.bu durumda tatil masrafınıda eklerseniz çok sağlam bir yatırım olmaktadır.Devlet kendi çalışanına bunu reva görmekte.

ali   -  Bağlantı 22 Temmuz 2015, 10:18

doktorumuzun sanırım gerçek dünyadan haberi yok 🙂 özel sektörde yıllık izne çıkmak okadar kolay değil 5 yıllık çalışanım daha 1 haftalık izine çıkamadım. yazılacak çok şey varda ne desek boş

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı