REKLAMI GEÇ

“Rapora hayır” diyen doktora ölüm tehdidi

“Rapora hayır” diyen doktora ölüm tehdidi

Dr. Munise Özcan Aile Sağlık Merkezinde görevli Dr. Simay Kaya, çocuğuna rapor almak için gelen kişinin talebini usulsüz olduğunu söyleyerek reddetmesi üzerine ölüm tehdidi aldı. Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem sağlık çalışanlarıyla birlikte basın açıklaması yaptı, şiddete tepki gösterdi, yetkilileri yalnızca seyretmekle suçladı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 26 Nisan 2016 Salı, 13:29

Dr. Munise Özcan Aile Sağlık Merkezi’nde meydana gelen olayda sağlık çalışanlarına yönelik şiddete bir yenisi daha eklendi. Dr. Munise Özcan Aile Sağlık Merkezi’nde görevli Dr. Simay Kaya’ya giden bir kişi çocuğuna rapor almak istedi. Dr. Simay Kaya’nın hasta olmadan ve doğrudan rapor vermenin usulsüz olduğunu belirterek talebini reddetmesi üzerine adı açıklanmayan kişi Dr. Kaya’ya, “Adamına göre muamele yapıyorsunuz. Ben gerekeni yaparım” diyerek odasından ayrıldı ve Sağlık İl Müdürlüğüne giderek şikayette bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü’nden de olumlu bir yanıt bulamayan kişi Dr. Simay Kaya’yı kendi elleriyle ceza vereceğini, öldüreceğini söyleyerek odadan ayrıldı. 

denizli-dr-simay-kaya-olum-tehditi-aldi-1

İl Sağlık Müdürlüğünde görevli kişi Dr. Kaya’yı arayarak kendini korumasını söyledi. Gelişmeler üzerine durum polise bildirildi, doktoru ölümle tehdit ettiği öne sürülen kişinin ifadesi alınarak soruşturma başlatıldı.

DOKTORA ŞİDDETE TEPKİ EYLEMİ
Yaşanan olaya tepki gösteren Denizli Tabip Odası ve Denizli Aile Hekimleri Derneği (DAHED) üyeleri Dr. Simay Kaya’nın yanında olduklarını göstermek ve yaşanan olaya tepki göstermek için Dr. Munise Özcan Aile Sağlık Merkezi önünde eylem yaptı.

“YETKİLİLER KAOS ORTAMINI SADECE SEYREDİYORLAR”
Grup adına açıklama yapan Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, “Hekimlere uygun görmedikleri ilaçları, raporları yazdırmak için sürekli baskı uygulanır hale geldi. Yasa dışı bu talepleri geri çeviren hekimler sözlü ve fiziki şiddete uğruyor. Yetkililer ise sağlıkta oluşturdukları bu kaos ortamını sadece seyrediyorlar” dedi.

denizli-dr-simay-kaya-olum-tehditi-aldi-2

HUKUKİ GİRİŞİMLERDE BULUNULACAK
Hekimlerin artık tükendiğini belirten Önem, “Biz hekimler artık görevimizi korku içinde ve baskı altında yapar hale getirildik. Bu nedenle yetkililerin sağlık çalışanlarını hedef gösteren uygulamaları derhal terk etmelerini, sağlıkta şiddeti önleyen, caydırıcı hukuki düzenlemeleri zaman kaybetmeden hayata geçirmelerini talep ediyoruz. Denizli Tabip Odası, Denizli Aile Hekimleri Derneği ve hekimler olarak şiddete uğrayan meslektaşımız Dr. Simay Kaya’nın yanındayız ve oda olarak konuyla ilgili gerekli hukuki girişimlerde bulunacağımızı bildiriyoruz” diye konuştu.

denizli-dr-simay-kaya-olum-tehditi-aldi-3

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı