REKLAMI GEÇ

Resim ve kompozisyon yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Resim ve kompozisyon yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

73.Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası etkinlikleri kapsamında Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nde ‘Verem Hastalığı ve Korunma Yolları’ konulu resim ve kompozisyon yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri yapılan törenle verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ocak 2020 Perşembe, 10:40

73. Verem Eğitimi ve Propaganda haftası etkinlikleri çerçevesinde Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, Denizli Verem Savaşı Dispanseri, Denizli Verem Savaşı Derneği ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ‘Verem Hastalığı ve Korunma Yolları’ konulu resim ve kompozisyon yarışması düzenlendi.

Denizli Verem Savaş Derneği Başkanı Dr. Bülent Bilgiç yaptığı konuşmada toplumda duyarlılık oluşturmak ve gençleri verem hastalığı konusunda bilgilendirmek için böyle bir yarışma düzenlendiğini belirterek emeği geçen başta İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere tüm kurumlara teşekkür etti. Tüberküloz İl Koordinatörü Dr. Betül Abdüloğlu da verem hastalığıyla ilgili genel bilgilendirme yaparak; “ Verem bireyden ziyade toplumu ilgilendiren bulaşıcı bir hastalıktır. Hastalığı erken teşhis ederek yeni vakaların ortaya çıkmasını önlemek ve hastalığı ortadan kaldırmak biz sağlıkçıların amacıdır. Bu doğrultuda veremsiz bir Denizli için çalışmaları sürdürüyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan ödül töreninde resim alanında birinciliği aan Zeytinköy Hayırsever Ortaokulu’ndan Esmanur Orhan’a, ikinciliği alan Sarayköy Atatürk Ortaokulundan Rümeysa Küçükaycan’a ve üçüncülüğü kazanan Merkezefendi Hayırsever Ortaokulu’ndan Başak Başer ile komposizyon yarışmasında birinci olan Acıpayam Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Bekir Türker, ikinci olan Acıpayam Anadolu Lisesi’nden Sevde Okutucu, ve üçüncü olan Sarayköy Anadolu Lisesi’nden Ceren Aksu’ya ödülleri verildi.

Verem Savaş Derneği tarafından birinci olan öğrencilere bin lira, ikinci olan öğrencilere 750 lira, üçüncü olan öğrencilere ise 500 lira para ödülü verildi. Ayrıca verem tedavisinin en etkin yöntemi olan Doğrudan Gözetim Tedavisi çalışmalarında başarılı olan sağlık çalışanlarına teşekkür belgesi verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı