REKLAMI GEÇ

Rus çocuğun babası dehşet anlarını anlattı

Rus çocuğun babası dehşet anlarını anlattı

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki bir otelin yüzme havuzunda boğulma tehlikesi geçiren ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’nde tedavisi süren 12 yaşındaki Alisa Adamova’nın babası dehşet anlarını anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2019 Cumartesi, 10:52

DENİZLİ (AA)
St. Petersburg’dan ailesiyle birlikte tatil için Bodrum’daki bir otele gelen 12 yaşındaki Alisa Adamova, 18 Ağustos’ta yüzdüğü sırada, kolunu havuzun tahliye borusuna kaptırmış, boğulma tehlikesi geçirmişti.

Görevliler tarafından havuzdan çıkarılan Adamova, Bodrum’daki bir hastanede ilk müdahalenin ardından PAÜ Çocuk Servisi Yoğun Bakım Ünitesi’ne sevk edildi. PAÜ’ye getirildiğinde derin koma durumunda olan çocuğun hayati tehlikesi devam ediyor.

“KENDİ DOKTORLARIMIZ DA TEDAVİYİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR”
Baba Andris Adamova (45), yaşanan dehşet anlarını anlattı, kızının havuzda boğulduğunu görünce hemen suya atlayarak onu kurtarmaya çalıştığını söyledi.

Havuzdaki diğer kişilerin de yardımcı olduğunu dile getiren Adamova, “Kızımı o halde görünce dünyam başıma yıkıldı, hemen suya atladım. Kızımın kolu boruya sıkışmıştı. Havuzun içinde 7 kişiydik. Bir kişi kızımın boruda takılı kalan kolunu çıkarmaya çalıştı. Daha sonra kızımı çıkardık ama nefes almıyordu. İlk yardım orada hemen yapıldı” dedi.

Günde bir kez yoğun bakımda kızlarını görebildiklerini kaydeden Adamova, doktorların gerekenleri yaptığını söyledi.

Adamova, doktorlara ve PAÜ Hastanesindeki diğer sağlık çalışanlarına, Rusya ve Türkiye’den gerek sosyal medya mesajlarıyla gerekse telefonla arayıp “geçmiş olsun” dileklerini iletenlere teşekkür etti.

Anne Natallia Adamova (44) da Türk doktorlara güvendiğini belirterek, “Rusya’dan da doktorlardan oluşan bir heyet gelerek burada bilgi aldı. Kendi doktorlarımız da buradaki tedaviyi yakından takip ediyor. Bu olay yaşandığı için çok üzgünüm. Umarım kızım tekrar bizimle olur. Kızımı çok özledim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı