REKLAMI GEÇ

Sağlığın ilk basamağı aşı

Sağlığın ilk basamağı aşı

Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Uzmanı Dr. Dicle Şener, 20-25 Nisan ‘Avrupa Aşı Haftası’ nedeniyle yaptığı açıklamada; çocuk sağlığının iyileştirilmesinde koruyucu sağlık hizmetlerinin son derece önemli bir yer tuttuğunu ve bunun en önemli ilk basamağının aşılama olduğunu vurguladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Nisan 2015 Çarşamba, 15:08

Aşılamanın, yaşamı tehdit eden birçok bulaşıcı hastalıktan çocukları korumada en etkili, en güvenli, en ucuz yöntem olduğunu ifade eden Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Uzmanı Dr. Dicle Şener, çocukların yapılması gereken aşılarının önerilen en uygun ve geniş çerçevede uygulanmasının yararlı ve gerekli olduğunu söyledi. Şener, ailelere çocuklarının eksik aşıları varsa yaptırmaları gerektiği uyarısında bulunarak şöyle konuştu: “Çocukluk çağında hayatı etkileyici enfeksiyonlara karşı bağışıklanmak her çocuğun hakkıdır. Özellikle çocuklarımızın geleceğin bireyleri olacağı düşünülürse sağlıklı bir toplum açısından da aşılama oldukça büyük bir önem sahiptir. Toplum sağlığının korunması, bebek ölümlerinin azaltılması açısından da büyük öneme sahiptir. Ülkenin gelecekteki yetişkinleri olacak çocukların sağlıklı yetiştirilmeleri ile sağlıklı bir toplum yaratılacağı göz önünde bulundurulursa, çocuklarımıza yapılması gereken aşıların önerilen en uygun zamanda uygulanması ve varsa eksik aşılarının tamamlanması yararlı ve gereklidir.”

ÇOCUKLARA YAPILAN AŞILAR
icÜlkemizde çocuklara yapılan aşılar hakkında da bilgiler veren Şener, “Ülkemizde 1981’den bu yana yürütülen ‘Genişletilmiş Bağışıklama Programı (GBP)’ adı altında, TC Sağlık Bakanlığı Bağışıklama Danışma Kurulu’nun doğrultusunda hazırlanan aşı programı ile tüm çocuklar sağlık kuruluşlarında ücretsiz aşılanmaktadırlar. Bu programla, aşı ile önlenebilir hastalıkların ve bu hastalıklardan kaynaklanan sakatlık ve ölümlerin engellenmesi amaçlanmaktadır. Ulusal bağışıklama çizelgemizde bulunan aşılar; hepatitB, BCG, difteri, tetanoz, boğmaca, çocuk felci, haemophilus influenza tip b, pnömokok, suçiçeği, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, hepatit A aşılarıdır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı