REKLAMI GEÇ

Sağlık çalışanlarına şiddet endişe verici boyutta

Sağlık çalışanlarına şiddet endişe verici boyutta

Sağlık Sen Denizli Şubesi tarafından “Sağlık çalışanlarına şiddete hayır” günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapıldı. Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, en fazla şiddete maruz kalanların acil servis çalışanları olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2019 Pazar, 13:08

Sağlık Sen Denizli Şubesi yazılı bir açıklama yaparak, sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddet ve geldiği boyut konusunda bilgilendirme yaptı. “Sağlık çalışanlarına şiddete hayır günü” nedeniyle yapılan açıklamada sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddetin Türkiye genelinde geldiği korkunç boyutlar ortaya konuldu.

Bir milyondan fazla sağlık çalışanının gece gündüz demeden vatandaşların sağlığı, mutluluğu ve yaşam kalitesi için gayret gösterdiğinin belirtildiği açıklamada, son dönemlerde sağlık çalışanlarına karşı şiddetin arttığı dile getirildi. Bu durumun kabul edilemez olduğunu söyleyen Sağlık Sen Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, “Şiddetin mazereti olamaz” dedi.

“Sağlıkta şiddet, şiddet uygulanan sağlık çalışanını doğrudan etkilediği gibi tüm vatandaşlarımıza sunulan hizmet kalitesini de etkilenmektedir” diyen Başkan Koçoğlu, “Bir hekimin veya sağlık çalışanının, ‘şiddet görürüm’ korku ve endişesiyle hareket etmesinden daha kötü bir durum olamaz.Yapılan araştırmalar, sağlık çalışanlarına şiddetin istisna olmadığını çok net bir şekilde ortaya koymaktadır. Bugün ülkemizde sağlık çalışanlarının % 86,8’i sözel, psikolojik ya da fiziki şiddete maruz kaldığını ifade etmektedir. Acil servis çalışanları arasında bu oran çok daha yüksektir; görevini yaparken şiddetle karşı karşıya gelme endişesi taşıyan acil servis çalışanlarının oranı %97,4’tür.Tablo endişe verici boyutu çoktan geçmiştir ve bir an önce bunun önüne geçilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı