REKLAMI GEÇ

ASKOM toplantısı Denizli’de yapıldı

ASKOM toplantısı Denizli’de yapıldı

Denizli, Aydın ve Muğla illerini kapsayan komisyonda iller arası hasta sevklerinin koordinasyon çalışmaları da görüşüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2017 Perşembe, 16:04

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü 19. Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyonu Komisyon (ASKOM) toplantısı Denizli Kamu Hastaneler Birliği Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi 4. kat Toplantı Salonu’nda yapıldı. Denizli, Aydın ve Muğla illerini kapsayan komisyonda iller arası hasta sevklerinin koordinasyon çalışmaları da görüşüldü.

Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliği ilgili hükümleri çerçevesinde ve Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün talimatları doğrultusunda gerçekleştirilen toplantıya Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı başkanlık etti.

Toplantı, illerin acil sağlık hizmetlerinden sorumlu müdür yardımcıları, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürleri, İl Ambulans Servisi Başhekimleri, Kamu Hastane Birlikleri Genel Sekreterleri ve Tıbbi Hizmetler Başkanları, Kamu Kurum Kuruluşlar, Üniversiteler ile Özel Hastanelerin Acilden Sorumlu Başhekim Yardımcılarının katılımıyla yapıldı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, “Günümüzde hastane öncesi ve hastane dönemi acil sağlık hizmetlerinin kesintisiz, etkin, hızlı sunumunu temin edebilmek amacıyla, ilgili birimler ve iller arası sevklerin koordinasyonun sağlanması daha da önem kazanmış bulunmaktadır. Toplantıda, acil ve afetlerde sağlık hizmet sunumunda değerlendirme yapmak, verimi arttırmak, işleyişte yaşanan aksaklıkların tespiti ve çözümlenmesi, sağlık tesisleri arası ve iller arası hasta sevklerin koordinasyonu ile ilgili önemli kararlar alınmıştır” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı