REKLAMI GEÇ

Sağlık hizmetlerine ebelerin katkısı büyük

Sağlık hizmetlerine ebelerin katkısı büyük

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, koruyucu sağlık hizmetlerini en ücra köşelere kadar taşıyan ebelerin önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Nisan 2014 Salı, 09:51

Tekin, Ebeler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, ebelik mesleğinin sağlık hizmeti sunumu, kadınlara doğum öncesi ve doğum sonrası dönemlerde yardım sağlama, ayrıca 0–6 yaş grubu çocuklara büyüme ve gelişme dönemleri, aşılama hizmetleri, bireye, aileye, topluma sağlık eğitimleri bakımından sağlığın yapı taşını teşkil ettiğini vurguladı.

Ebelerin görevinin doğum öncesinden başladığını ifade eden Tekin, “Ülkemizde ana çocuk sağlığı ve aşılama gibi koruyucu sağlık hizmetlerinin en ücra köşelere kadar ulaştırılarak, halk sağlığı seviyesinin yükseltilmesinde ve geliştirilmesinde önemli bir paya sahip olan ebeler, tedavi edici sağlık hizmetleri kapsamında hastanelerin kadın-doğum ve çocuk kliniklerinde de görev almaktadırlar” dedi.

Mesleğin temsilcilerini özverili çalışmalarından dolayı kutlayan Dr. Mahmut Tekin, “Ana ve çocuk sağlığı ile ilgili ilimizde başarılı bir şekilde yürütülen birçok projede ve yıllar içinde temel sağlık göstergelerinde elde edilen olumlu gelişmelerde, kurumlar arası işbirliği kapsamında devam eden programlarda sağlık personeli olarak ilk başta ebeler yer almaktadır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı