REKLAMI GEÇ

Öztürk DGC Akademi’ye konuk oldu

Öztürk DGC Akademi’ye konuk oldu

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nin (DGC) Enerya’nın katkılarıyla düzenlediği DGC AKADEMİ eğitimleri devam ediyor. Eğitimlerin bu haftaki konuğu Sağlık Müdürü Berna Öztürk. Öztürk, sağlık sisteminin işleyişini anlattı, hasta hakları ve sağlık haberciliği konusunda bilgi paylaştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ocak 2019 Pazartesi, 15:29

DGC AKADEMİ eğitimleri Sağlık Müdürü Berna Öztürk’ün katılımı ile devam etti.

Gazetecilerin yoğun katılım gösterdiği programda Öztürk, Sağlık haberciliği, Sağlık sistemi işleyişi ve hasta hakları ile ilgili bilgi verdi.

Öztürk, “Hepinizin hatırlayacağı gibi, eskiden basında sağlıkla ilgili daha çok sansasyonel haberler yapılırdı. Bugün baktığımızda yazılı ve görsel medyada daha çok bilimsel haberlerin yer aldığını görüyoruz. Bu son derece sevindirici” dedi.

Denizli’nin sağlık alanında son yıllarda ülke geneliyle paralel olarak büyük gelişim gösterdiği ifade eden Öztürk, “Denizli 1 milyon nüfuslu oldukça büyük bir şehir. 13 bin 334 personelimizle bugün Denizli halkına sağlık hizmeti sunuyoruz. Bunun 7 bin 226’sı kamuda ve kamu hastanelerinde çalışan personeller. Geri kalanı ise Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde ve özel sektörde çalışıyor. Hekim sayısı en çok önemsediğimiz konulardan biri. Bugün kamuda 468 uzman ve 451 pratisyen hekimimizle çok güçlü bir orduyuz” diye konuştu.

Sağlık Müdürü Öztürk, programda ayrıca Sağlık alanındaki yenilikler, Aile Hekimliği ve koruyucu sağlık hizmetleri konusunda bilgi verdi. Program soru cevap bölümüyle sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı