REKLAMI GEÇ

Sağlık Müdürü Berna Öztürk: Salgın döneminde 500 kişi psiko-sosyal destek hattını aradı

Sağlık Müdürü Berna Öztürk: Salgın döneminde 500 kişi psiko-sosyal destek hattını aradı

Pandemi döneminde değişen yaşam koşulları nedeniyle sıklıkla karşılaşılan ve Denizli Haber yazarı Psikolog Ferda Bayazıt’ın da dikkat çektiği kaygı bozukluğu arttı. Denizli Sağlık Müdürlüğü’nün kurduğu psiko-sosyal destek hattını 500 kişi aradı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ocak 2021 Çarşamba, 14:35

Denizli Sağlık Müdürlüğü, pandemi nedeniyle yaşam şartlarının değişmesi ve zamanın çoğunluğunun evde geçmesiyle psikolojik sorunlarda artışlar yaşandı.

Denizli Haber yazarı Psikolog Ferda Bayazıt da bu konuya dikkat çekmiş ve belirtilerini anlatmıştı.

Denizli Sağlık Müdürlüğü, pandeminin Türkiye’yi etkisi altına almaya başladığı mart ayında bu konuyu önemsediğini göstererek psiko-sosyal destek ve danışma hattı kurdu.

Pandemi sürecinde vatandaşların ve sağlık çalışanlarının öfke, stres, korku, kaygı gibi durumlar ile baş edebilmelerini amaç edinen destek hattını geride bıraktığımız 10 ayda 500 kişi aradı ve destek aldı.

Covid-19 Psiko-sosyal Destek ve Danışma Hattı’nda çocuk gelişimci, psikolog ve sosyal hizmet uzmanları tarafından telefonla danışmanlık hizmeti veriliyor.

DESTEĞE İHTİYAÇ DUYANLAR ARAYABİLİR
Denizli Sağlık Müdürü Berna Öztürk, danışma hattına neden ihtiyaç duyulduğunu şöyle aktardı:
“Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlarımızda; günlük yaşam rutinlerinin değişmesi, pandemi sürecine dair belirsizlik, karantinanın yarattığı yalnızlık hissi, çaresizlik, sevdiklerine hastalık bulaştırma ve sevdiklerinin sağlığı konusunda yoğun endişe duyma, sürekli olumsuz düşüncelere odaklanma gibi durumlar kaygı bozukluklarını ortaya çıkarabilmektedir. Bu durumları yaşayan gerek vatandaş gerekse sağlık çalışanlarımızın normal yaşamlarına sağlıklı bir şekilde devam edebilmeleri için de psiko-sosyal desteğe ihtiyaç duyulmakta.”

PANDEMİ SÜRESİNCE HİZMET DEVAM EDECEK
Pandemi devam ettiği sürece hizmetin devam edeceğini belirten Öztürk, “Yaptıkları görüşmelerle süreçte durum değerlendirmesi yapıp destek hizmeti sağladılar ve gerekli görüldüğü durumlarda düzenli görüşme planlaması ya da uygun birime yönlendirmede bulundular. Bu dönemde vatandaşlarımızın kaygı, anksiyete, uyku problemleri ve çocuklarla ilgili danışmanlık konularında yoğun başvuru yaptıklarını gördük. Ne yazık ki tüm dünyanın mücadele ettiği pandemi süreci hala devam ediyor, bundan dolayı da hem vatandaşlarımıza hem de sağlık çalışanlarımıza sağladığımız bu psikososyal destek hizmetimizi sürdürüyoruz. Bu dönemde öfke, stres, korku, kaygı gibi durumlar yaşayan ve bununla baş etme becerilerini geliştirmek isteyen herkes 0 (258) 242 61 95 numaralı telefondan danışmanlık hizmeti alabilecekleri “Covid-19 Psikososyal Destek ve Danışma Hattı”nı arayabilirler” diye konuştu.

Denizli Haber yazarı Ferda Bayazıt’ın konuyla ilgili yazısını bağlantıyı tıklayarak okuyabilirsiniz:
Pandemide belirsizlik ve kaygı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı