REKLAMI GEÇ

Sağlık Müdürü Öztürk Ağız ve Diş Sağlığı’na dikkat çekti

Sağlık Müdürü Öztürk Ağız ve Diş Sağlığı’na dikkat çekti

Denizli İl Sağlık Müdürü Uzman. Dr. Berna Öztürk, her yıl 19-25 Kasım tarihlerinde yapılan Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Kasım 2018 Salı, 13:41

Yaptığı açıklamada toplumda ağız ve diş sağlığı farkındalığının arttırılması ve koruyucu diş hekimliği uygulamalarına dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, ağız ve diş sağlığının genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

Ağız ve diş sağlığı hastalıklarının dünyanın her yerinde en sık görülen sağlık sorunlarının arasında yer aldığını ve kişinin yaşam kalitesini düşürdüğünü belirten Öztürk ağız ve diş sağlığı hastalıklarının şeker hastalığı, kalp- damar hastalıkları, büyüme gelişme geriliği, erken doğum gibi birçok sağlık sorununun oluşmasına neden olduğunu belirtti. Öztürk; “Toplumda görülme sıklığının yüksekliği, genel sağlığa etkilerinden dolayı ağız ve diş sağlığı problemlerinin açığa çıkmadan önce koruyucu önlemlerle engellenmesi gerekmektedir. Diş hekimine gitme sıklığının düşük olması durumunda kronik ve yıkıcı özellikte olan ağız diş sorunlarında tedavi genellikle hastalığın ilerlediği dönemde gerçekleşmek zorunda kalır. Unutulmamalıdır ki diş ve diş eti hastalıkları önlenebilir, kontrol edilebilir ve davranışla iyileştirilebilir hastalıklar grubuna girer” dedi.

Diğer taraftan koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetleri kapsamında Denizli’de geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 19 bin 350 öğrenciye diş taraması, 51 bin 56 öğrenciye de flor vernik uygulaması yapıldığını açıklayan Uz. Dr. Berna Öztürk; “ İlimizde anasınıfı ile ilköğretim çağındaki öğrencilere ağız ve diş sağlığı eğitimleri ve flor vernik uygulaması yapılmaktadır. Uygulama kapsamında çocuklara ağız ve diş sağlığı eğitimi verilerek, flor- vernik uygulanarak, diş fırçası ve diş macunu hediye edilmektedir. Diş tarama ekibi ve diş hekimlerimiz tarafından ilkokul birinci sınıfa başlayan 19 bin 350 öğrencinin ağız diş sağlığı taramasını gerçekleştirdik. Yine 51 bin 56 öğrenciye yaptığımız flor vernik uygulamasıyla öğrencilerimizin dikkatini diş sağlığına çekebilmek, diş yapısını kuvvetlendirerek çürüğe karşı direncin kazanılmasını sağlamak, çocuklara diş fırçalama alışkanlığını kazandırarak diş çürümelerinin ve kalıcı kayıplarının önüne geçilmesini sağladık” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı