REKLAMI GEÇ

Sağlık müdürü uyardı: “Randevusuz hastaneye gelmeyin”

Sağlık müdürü uyardı: “Randevusuz hastaneye gelmeyin”

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, normalleşme süreciyle birlikte sağlık hizmetlerinden faydalanmak isteyenlerin randevu alarak hastanelere gelmeleri gerektiğini, acil durumlar dışında hastanelerde randevusuz hasta bakılmayacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2020 Salı, 15:50

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Koranavirüsün Denizli’de kontrol altına alındığını belirterek, vatandaşların rehavete kapılmadan maske takma, el hijyeni ve sosyal mesafe gibi kurallara uymasının yeni normalleşme sürecinde de devam etmesi gerektiğini söyledi.

182 YA DA MHRS’DEN RANDEVU ALARAK HASTANEYE GELİN
Pandemi döneminde sağlık sorunlarını erteleyen ve yeni normalleşmeyle birlikte hastaneye gelmek isteyenlerin bazı kurallara uyması gerektiğini aktaran Öztürk, “Yeni normalleşme süreciyle birlikte yine Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda acil durumlar hariç hastanelerimizde randevusuz hasta bakılamayacaktır. Randevusuz hastalar muayene edilemeyeceği için vatandaşlarımızın muhakkak 182 ya da MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi)den randevu alarak gelmeleri önem arz etmektedir” dedi.

“RANDEVUDAN KISA BBÜRE ÖNCE GELİN”
Randevu alıp hastaneye gelen kişilerin yapması gerekenleri de anlatan Öztürk, “Randevusu olan vatandaşlarımızın toplu alanlarda daha az zaman geçirmesi ve virüsün bulaşma riskini ortadan kaldırması için randevu saatinden kısa bir süre önce hastanelerimize başvurması, polikliniğe muayene saatinde girmesi, bulundukları ortamda maske, el hijyeni ile sosyal mesafe kurallarına mutlaka dikkat etmeleri çok önemli” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde üzerlerine düşen görevi eksiksiz yerine getirdiğine değinen Öztürk, bu süreçte hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına da Allah’tan rahmet diledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı