REKLAMI GEÇ

“20 ceza puanı bizleri yıldırmaz!”

“20 ceza puanı bizleri yıldırmaz!”

Cumartesi nöbeti ve 20 ceza puanı uygulamasına tepki gösteren Aile Hekimleri, üç günlük greve gitti. Birinci basamak sağlık çalışanların grevini desteklediklerini ve haklarını geri alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıklayan Türk Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, “Ceza puanlarıyla bizleri yıldıramazsınız” diyerek Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na seslendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2015 Cuma, 08:31

Sağlık Bakanlığı’nın Cumartesi nöbeti tutmayarak uygulamayı protesto eden aile hekimlerine yönelik 20 ceza puanı uygulamasına tepki göstererek greve giden birinci basamak sağlık çalışanlarına destek veren Türk Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

“CUMARTESİ’DEN SONRA PAZAR DAYATMASI GETİRİLECEK”
Aile Sağlığı Merkezi(ASM) ile Toplum Sağlığı Merkezi (TSM)’lerde görevli aile hekimleri ile sağlık çalışanlarına getirilen Cumartesi nöbeti dayatmasının ardından Pazar nöbeti dayatmasının da getirileceğini belirten Kurşunoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na, “Sayın Bakan; çalışanlar sizden dayatma değil, sorunlarına çözüm üretmenizi bekliyorlar. Sizden; şiddete karşı çözüm, fiili hizmet zammı yani yıpranma payı, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, daha itibarlı ve güvenceli bir çalışma ortamı bekliyorlar. Bu bir ulufe değil çalışanların hakkıdır. Tüm sağlık çalışanları sizden haklarını talep ediyorlar. Sen onlara milletin duasını referans gösteriyorsun, sen milletin duasına da mı ipotek koydun” diye seslendi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI BEDDUA EDİYOR”
Sağlık çalışanlarının Sağlık Bakanı’na beddua ettiğini söyleyen Kurşunoğlu, “Gel bu inattan vazgeç. Bu işi muhatapları ile görüş. Ben yaptım oldu, ben emrettim siz yapacaksınız anlayışı bu çağda geçerliliğini yitirmiştir. Aba altından sopa göstermek anlayışı ile ortaya koyduğunuz 20 ceza puanı bizi kararlılığımızdan vazgeçiremez. Bu ceza puanı işinden vazgeçin. Bunların bizi yıldıracağını zannederseniz yanılırsınız” dedi.

“KARARLILIĞINIZI YİTİRMEYİN”
Sağlık çalışanlarına da çağrıda bulunan Kurşunoğlu, “Aile hekimliği çalışanları olarak kararlı tutum ve davranışlarınızda vereceğiniz mücadelede Türk Sağlık-Sen olarak biz sonuna kadar sizlerin yanınızdayız. Yapacağımız eylem ve etkinliklerde beraber istişare halinde olacağız. Yapacağımız eylem ve etkinliklerde kamuoyu desteğini de alacak hizmet sunduğumuz insanların da desteğini alacağız” dedi.

Yorumlar

Kamil   -  Bağlantı 22 Mayıs 2015, 11:07

tabiki cmt günüde çalışmalısınız. Siz büfe çalıştırmıyorsunuz… bırakın çalışan insanlar işyerinden izin almak zorunda kalmadan sağlık hizmetinden hafta sonları da yararlansın…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı