REKLAMI GEÇ

Sağlıkçılardan afet tatbikatı

Sağlıkçılardan afet tatbikatı

Denizli’de meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda, il düzeyinde tıbbi kurtarma ve acil sağlık hizmetlerinin yürütülebilmesi için tatbikat gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2016 Çarşamba, 19:42

Sağlık Bakanlığının İl Sağlık Afet ve Acil Durum Planlaması Uygulama Yönergesi kapsamında 2016 faaliyet planı içerisinde yer alan İL-SAP (İl Sağlık ve Afet Acil Durum Planı) Masa Başı Tatbikatı Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen tatbikata Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan ile 3 kurumun yetkilileri katıldı.

İl Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezi ile Denizli UMKE Biriminin aktif olarak katılımın sağladığı tatbikat, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Mesut Düzelli’nin yaptığı bilgilendirme sunumu ile başladı. Sunumun ardından daha önceden hazırlanan deprem senaryosu, İl SAKOM Başkan ve üyeleri ile servis sorumlularının aktif katılımı ile başarılı bir şekilde tatbik edilerek sonuçlandırıldı.

Gerçekleştirilen tatbikat ile Denizli’de meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda, il düzeyinde tıbbi kurtarma ve acil sağlık hizmetlerini yürütmek, afetlerde sunulacak sağlık hizmetlerinin ilgili tüm taraflarla işbirliği içerisinde yürütülebilmesi için gerekli organizasyonu sağlamak, afetlere ilişkin zarar azaltma ve hazırlık çalışmalarını, müdahale aşamasını ve yeniden yapılanma çalışmalarını planlamak amaçlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı