REKLAMI GEÇ

Sağlıkçıya Şiddete Hayır!

Sağlıkçıya Şiddete Hayır!

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı 11 sağlık tesisinde “28 Nisan Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü” dolayısıyla stantlar kurularak hasta ve hasta yakınlarına ‘Sağlık Çalışanlarına Şiddete Son’ konulu broşürler dağıtıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2015 Salı, 17:27

“28 Nisan Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü” nedeniyle Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı 11 sağlık tesisinde gün boyu stantlar kuruldu. Kurulan stantlarda hasta ve hasta yakınlarına ‘Şifa Veren Ellere Zarar Vermeyin’, İlk Nefeste ve Son Nefeste Her Zaman Yanınızda Olan Sağlık Çalışanına Şiddete Son!’ gibi sloganlar ve sağlık çalışanına uygulanan şiddet olayının hukuki cezaları ile ilgili bilgilerin yer aldığı broşürler dağıtıldı.

“KENDİNİZİ SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YERİNE KOYUN”
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, ‘28 Nisan Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü’nde bu konuya dikkat çekmek istediklerini, bu amaçla da Genel Sekreterliğe bağlı 11 sağlık tesisinde stantlar kurarak hasta ve hasta yakınlarına broşürler dağıttıklarını söyledi. Şiddet sorununun evrensel olduğunu, fakat sağlık çalışanlarına karşı yöneltilen şiddetin, diğer meslek gruplarına göre daha yüksek oranda gerçekleşebildiğini ve sağlık hizmetinin verildiği her alanda şiddetle karşılaşılabildiğini ifade eden Öztürk, sağlık kurumlarında yaşanan bu olayların tüm sağlık çalışanlarını derinden üzdüğünü, endişelendirdiğini ve motivasyonlarını düşürdüğünü vurguladı.

SAĞLIKÇIYA ŞİDDETİN YASAL BOYUTU
Sağlık hizmeti sunumu sırasında veya bu görevlerinden dolayı işlenen fiillerin, ilgili sağlık kurum ve kuruluşunun yöneticisi tarafından derhal adli mercilere bildirilmesi gerektiğini vurgulayan Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, yaşanan herhangi bir şiddet olayında izlenecek yolu şu şekilde anlattı: “Kamu görevlilerine karşı işlenen şiddet olaylarının takibi şikâyete bağlı olmadığından, ilgili personelin şikâyetinin olup olmadığına bakılmaksızın yöneticiler olayı mutlaka adli mercilere intikal ettirmelidir. Bu suçlarda şikayet olmasa dahi ilgili kurum ve kuruluşun yöneticisi tarafından öğrenilmesi halinde fiilin işlendiği yerdeki Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç bildirilmelidir. 24 saat süreyle açık Bakanlığımızın “113” numaralı ihbar hattına da, bizzat ilgili sağlık kurum ve kuruluşunun yöneticisi veya kendisine yetki devredilen sorumlusu tarafından derhal bildirim yapılmalıdır. Diğer yandan şiddete uğrayan sağlık çalışanı tarafından da “113” numaralı telefona doğrudan bildirim yapılabilmektedir. Ayrıca “www.beyazkod.saglik.gov.tr” adresinde bulunan “Beyaz Kod Bildirim Formu” doldurulmalıdır” diye konuştu.

denizli-saglikciya-siddet-hayir-ic

Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk son olarak sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçilmesinde sağlık çalışanı ile hasta ve hasta yakını iletişiminin güçlendirilmesinde sağlık tesislerindeki Hasta Hakları Birimlerinin ve Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimlerinin işlevlerinin öneminin büyük olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı