REKLAMI GEÇ

Sağlıklı yaşam araçları 35 bin kişiye ulaştı

Sağlıklı yaşam araçları 35 bin kişiye ulaştı

Sağlık Müdürlüğü, “sağlıklı yaşam araçları” ile 2018 yılının ilk altı aylık döneminde 35 bin kişiye ulaştı. Uzmanların görev altığı proje kapsamında okullar, kurumlar, köyler ziyaret edildi, eğitimler verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Temmuz 2018 Salı, 12:24

Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen il ve ilçelerde hizmet veren ‘sağlıklı yaşam aracı’ ile sağlık konusunda vatandaşların bilinç düzeyini artırmak, önlenebilir hastalıklara karşı farkındalık oluşturabilmek ve sağlıklı yaşamı teşvik etmek hedeflendi. Sağlık personelinin görev aldığı proje kapsamında eğitim kurumları öncelikli olarak hedef kitle olarak belirlendi, bu alanda faaliyetler yürütüldü. Sonrasında ise halkın yoğun olduğu yerler ve ilçeler ziyaret edildi, her yaş grubuna sağlıklı yaşam ile ilgili farkındalık ve kontrol yeteneklerini arttırma yönünde eğitimler verildi.

“SAĞLIKLI YAŞAM ARAÇLARIMIZ İLE VATANDAŞIMIZIN AYAĞINA GİDİYORUZ”
Denizli’de bulunan iki “sağlıklı yaşam aracı” ile 2018 yılı ilk altı aylık döneminde gerçekleştirilen faaliyetleri değerlendiren Sağlık Müdürü Berna Öztürk, ilk etapta 144 kez okul ziyareti yapıldığını, 22 bin 777 öğrenciye sağlıklı yaşam, dengeli ve sağlıklı beslenme, obezite, ağız ve diş sağlığının önemi, madde kullanımının zararları gibi birçok konuda eğitimlerin verildiğini söyledi.

Öztürk, “Yine halkımızın yoğun olduğu pazaryeri, kent meydanı gibi kalabalık yerlerle birlikte, her gün bir ilçe ziyareti yapılarak 11 bin 791 kişiye; kanser, kanser taramaları, obezite, dengeli ve sağlıklı beslenme, yüksek tansiyon ve diyabet hastalığı gibi birçok konuda bilgilendirme çalışmalarında bulunuldu. Kilo, tansiyon ve kan şekeri ölçümü yapılarak riskli grupta olan vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarına yönlendirildi. Rakamlar göz önüne alındığında sağlıklı yaşam araçlarının vatandaşlarımıza yönelik farkındalık çalışmalarında büyük rol oynadığını görmek mümkün. Bu mobil araçlarımızda da olduğu gibi Müdürlük olarak İlimizde sağlıklı yaşam bilincini yükseltmek ve sağlıklı yaşamı ile örnek bir İl olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı