REKLAMI GEÇ

Şaşılık tedavi edilebilir

Şaşılık tedavi edilebilir

Denizli Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hüdai Dönmez, bir gözün düz bakarken diğer gözün içe, dışarıya, yukarı ya da aşağıya kayması olan şaşılığın erken teşhisle tedavi edilebileceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 15 Mart 2014 Cumartesi, 10:27

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Denizli Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hüdai Dönmez, şaşılığın erken teşhisle tedavisinin mümkün olduğunu açıkladı.

Şaşılığın çocukluk çağı hastalıkları arasında en sık görüleni olduğunu belirten Op. Dr. Hüdai Dönmez, “En büyük sebebi de hipermetropi. Yüksekten düşme, ateşli hastalık, havale geçirme, doğum esnasında yaşanan sıkıntılar da şaşılığa yol açabilir. Anne ve babalar çocuklarını çok iyi gözlemlemelidir” dedi.
Op.Dr. Dönmez, ailede daha önce şaşılık görülmüşse daha da dikkatli olunması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
denizli-ddh-op-dr-hudai-donmez-sasilik-ic

“Şaşılık tespit edilen bebekler mümkün olduğunca erken gözlük takmaya alıştırılmalıdır. Gözlük takılmazsa çocuğun gözünde tembellik gelişeceği için göz kayması kalıcı olabilir. Şaşılık 6 yaşına kadar tedavi edilmezse olayın psikolojik boyutu da ortaya çıkar. Okul yıllarında arkadaşlarının şaşı olduğu için gösterebileceği farklı tepkiler çocuğun psikolojisini olumsuz etkiler. Gözlük yetersiz kalırsa cerrahi müdahale 6 yaşa kadar yapılmalıdır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı