REKLAMI GEÇ

ŞEHİR HASTANESİ İNŞAATINA 3 AY İÇİNDE BAŞLANACAK

ŞEHİR HASTANESİ İNŞAATINA 3 AY İÇİNDE BAŞLANACAK

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Şehir Hastanesi’nin inşaatına 3 ay içinde başlanacağını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Haziran 2015 Pazartesi, 11:03

Denizli Şehir Hastanesinin yapımı öncesinde Sağlık Bakanlığı, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nden gelen teknik heyet hastane inşaat alanında incelemelerde bulundu. Heyet daha sonra İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı’yı makamında ziyaret etti. Görüşmede şehir hastanesinin inşaatı ve inşaat alanı hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

ic

İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Şehir Hastanesi’nin inşaatına 3 ay içinde başlanacağını, 2 yıl içinde de hizmete girmesinin planlandığını açıkladı.
Arpacı, “Bugün “şehir hastanesi” kavramı ile bir şehrin sağlık hizmetlerinin entegre olarak sürdürülebileceği, farklı ünitelerden oluşan bu kompleks yapıyı kastediyoruz. Bu nedenledir ki şehir hastanelerinin yerini seçerken ulaşım açısından, yerleştiği alanın büyüklüğü, gelişme açıklığı, altyapısı açısından şehrin bugününe ve yarınına hitap eden sağlık alanındaki hizmetleri entegre bir şekilde verilecek bir yer olarak tanımlıyoruz. Bundan sonra bir şehirde birkaç tane hastane de olsa, şehir hastanesi dediğimiz zaman orada o şehirde alınabilecek sağlık hizmetlerinin tamamının alındığı bir hastaneyi anlıyoruz. Ülkemizde 2013 yılında çalışmalarına başlanan şehir hastaneleri ile 2018 yılına kadar yapılacak olan 34 şehir hastanesi ile yaklaşık 40 bin yatak kapasitesine ulaşılması hedeflenmektedir. Bu 34 şehir hastanesinde birisi de Denizli’de yapılacaktır. Denizli Şehir Hastanesi, 434.740 metrekarede yapılacak olup Üçler Karahasanlı Bölgesinde, 3 ay içersinde yapımına başlanacaktır. Yaklaşık 1 Milyar TL maliyeti olacağı tahmin edilen hastanenin 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanmaktadır” dedi. 

BİN YATAKLI OLACAK
Şehir Hastanesi’nin, servisleri nitelikli odalardan oluşan, içerisinde en son teknoloji tıbbi cihazların bulunacağı, depreme dayanıklı çevre dostu olan ve enerji tasarrufu sağlayan bir hastane olarak planlandığını belirten Arpacı, “Hastane 14 blokta, 115 onkoloji, 295 kardiyovasküler cerrahi, 102 kadın-doğum -çocuk, 488 diğer branşlarda toplam 1000 yataklı olarak inşa edilecektir. Buna ek olarak hasta yakınlarının kalabileceği otel, otopark, spor alanları gibi sosyal alanlar birlikte ve helikopter pistine sahip kompleks bir yapı olacaktır” diye konuştu.

Yorumlar

kaan   -  Bağlantı 9 Ekim 2016, 03:50

kaç üç ay
geçti :))))

ahmet albaş   -  Bağlantı 9 Haziran 2015, 10:42

SİYASET BU DÜN DÜNDÜR BU GÜN BU GÜNDÜR SİYASET POLİTİKADAN UZAK DUR DEMEZLER Mİ ? SİYASET Cİ İLE AVUKATLAR ARASINDA Kİ FARKI NEDİR?

zafer   -  Bağlantı 8 Haziran 2015, 12:03

2 seçimdir atamadınız temeli, demek ki 3. seçime kaldı temel atma töreni.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı