REKLAMI GEÇ

Servergazi’nin gururu

Standardizasyon çalışmalarında örnek çalışmalar sergileyen Servergazi Devlet Hastanesi’nin Biyokimya Laboratuarı da kalite sınavından başarıyla geçti. Hastane laboratuarının test sonuçları ABD’deki bağımsız kuruluş EQAS Dış Kalite ve Güvence Servisi tarafından onaylanarak sertifikalandırıldı..

/ DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2007 Pazartesi, 00:00

Servergazi Devlet Hastanesi’nin kaliteli sağlık hizmeti üretme yolundaki çalışmaları tek tek semeresini veriyor. Modern sistemleri ile hizmet veren Biyokimya Laboratuarı’nın sonuçları Dış Kalite ve Güvence Servisi tarafından sertifikalandırıldı. Amerika’daki bağımsız değerlendirme kurulu tarafından yapılan araştırma sonucunda verilen sertifika, Servergazi Devlet Hastanesi’nde yürütülen çalışmaların önemini bir kez daha kanıtladı.

Servergazi Devlet Hastanesi Biyokimya Uzmanı Dr. Hatice ERBEYİN “Her laboratuvarın analitik programının en önemli parçası kalite kontroldür. Kalite-Kontrol, sonuçların kesinliğini garantileyen laboratuvar analizlerinin monitörizasyonu olayıdır.Dış Kalite-Kontrol ise bağımsız bir değerlendirme kurulu olan EQAS (Dış Kalite ve Güvence Servisleri) tarafından gönderilen değeri bilinmeyen kontrol serumlarının laboratuarlarımızda çalışılarak sonuçların bu kuruluşa gönderilerek dünyadaki diğer laboratuvarlar ile karşılaştırılmasıdır. Laboratuvar sonuçlarının güvenilirliğinde en büyük etken o laboratuvarın birKalite-Kontrol programına dahil olmasıdır.”dedi.

Hastanedeki kaliteli sağlık hizmetinden dolayı böyle bir sertifika aldıklarını bunun kendileri için bir ödül olduğunu söyleyen Erbeyin, “İşte bu yüzden bizde Amerika’daki bağımsız bir değerlendirme kurulu olan EQAS Kalite-Kontrol Programına dahil olduk. Bu programda 30 parametre Biyokimya testleri mevcut. Sonuçlar 30 gün arayla 6 ay boyunca Kaliforniya’daki sertifikasyon laboratuvarına gönderildi. Dünyaca ünlü ve otorite kabul edilen laboratuvarda dünyanın birçok yerindeki laboratuvarlardan aynı şekilde gönderilen tahlil sonuçları incelendi ve Denizli Servergazi Devlet Hastanesi Biyokimya testleri sertifikalandırılmaya layık görüldü. Bu sertifika, Biyokimya testleri sonuçlarının kaliteli ve güvenilir olduğunu göstermektedir. Ekip olarak biz bunu titiz bir çalışma sonucu başardık. Aynı çalışmaları 22 parametre hormon testleri, Rutin Laboratuvar Kan Sayımı ve AcilLaboratuvar Kan Sayımı testleri içinde sürdürmekteyiz.Amacımız; insan yaşamı söz konusu olduğundan hastalar ve klinisyenler için doğru ve güvenilir sonuçlar elde etmek ve bu sonuçlarla hasta teşhis ve tedavisinin doğru yönlendirilmesini sağlamaktır” diye konuştu..

Hastane Başhekimi Dr. Gürbüz AKÇAY ise“Hedefimiz Denizli Servergazi Devlet Hastanesi Biyokimya Laboratuvarı’nın uluslararası standartlarda çalışması ve elde edilen bu standartların sürdürebilirliğini sağlamaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı