REKLAMI GEÇ

Sıcak ve nem vücut ısısını artırıyor

Sıcak ve nem vücut ısısını artırıyor

İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, artan hava sıcaklığı ve nem ile vücut ısısının arttığını, yeterli sıvı alınmamasının bayılma hissi, bulantı gibi sağlık sorunlarına yol açtığını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2015 Salı, 15:38

Sıcak havalarda vücutta su oranının yeterli düzeyde tutulmasının hayati önem taşıdığını vurgulayan İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, günlük 2-2,5 litre arasında su içilmesini, iftar ve sahurda ayran, limonata, komposto, soda gibi sıvılar alınmasını önerdi.

Sıcaklık ve neme bağlı olarak vücut ısısı arttığını, metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalıştığını kaydeden Dr. Arpacı, sıcaklıkların etkisiyle artan terleme ile birlikte yeterince sıvı alınamaması durumunda, su ve mineral kaybı sonucu bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemleri yaşanabildiğine dikkati çekti.

Dr. Arpacı, zorunlu olmadıkça 11.00 ile 16.00 saatleri arasında açık havaya çıkılmaması uyarısında da bulunarak, “Açık havada gölgede kalınsa dahi aşırı hava sıcaklığı ve nem vücuttan su kaybettirir . Bu da insan sağlığı için zararlıdır. Dışarı çıkarken, açık renkli, pamuklu, bol giysiler giyilmeli, geniş kenarlı şapka ve koruyucu olarak şemsiye tercih edilmelidir. Çocuklar, yaşlılar, kronik hastaların, artan sıcaklardan ve güneş ışığının zararlı etkilerinden kendilerini daha fazla korumaları gerekmektedir. Bu sıcak havalarda kronik hastalığı olan kişiler kullandıkları ilaçlar ve beslenme durumları hakkında hekimlerine danışmalıdırlar. Çocuklar sıvı-elektrolit dengesine daha duyarlı oldukları için daha dikatli olunmalı ve sık sık su içirmelidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı