REKLAMI GEÇ

Sigara bırakmak isteyenlere ücretsiz ilaç desteği

Sigara bırakmak isteyenlere ücretsiz ilaç desteği

Pamukkale Üniversitesi Sigara Bırakma Polikliniği’ne sigara bırakmak için başvuranların randevu beklemeden kontrolü yapılacağı ve ilaç tedavisinin Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak verileceği belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Eylül 2015 Pazartesi, 13:15

Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni açılan “sigara bırakma polikliniğinde” görev yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurgül Bozkurt poliklinik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Sigara bırakmak isteyenlerin sayısının arttığını belirten Doktor Bozkurt, “ İşçilerde sigara içme oranlarının yüksek olması, işyerlerinin şehre uzaklığı dolayısıyla hastanelerdeki sigara bırakma merkezlerine ulaşma zorluğu ve iş gücü kaybı düşünülerek Pamukkale Üniversitesi bu alanda sorumluluk üstlenerek Denizli Organize Sanayi Bölgesinde sigara bırakma polikliniği açmıştır. Modern donanıma sahip bu polikliniğimizde yaklaşık 7 aydır hizmet verilmektedir. Sigara bırakma polikliniğine gerek organize bölgesi çalışan işçilerimiz gerekse de Denizli halkından başvurular olmaktadır” dedi.

Poliklinikte sigara bırakmak için tüm başvuranlara randevu vermeden bire-bir görüşme yöntemiyle hizmet verildiğini kaydeden Bozkurt, polikliniğe başvuranlara solunum fonksiyon testi, elektrokardiogram ve karbonmonoksit ölçümü yapıldığını belirtti.

Bozkurt, ilaç tedavisinin de ücretsiz olarak Sağlık Bakanlığı tarafından verildiğini ifade ederek tüm sigara bırakmak isteyenleri üniversitenin açmış olduğu birimden faydalanmak için beklediklerini, vatandaşların bilgi almak için 2692628 nolu telefona başvurabileceklerini belirtti.

Yorumlar

WillisAmbug   -  Bağlantı 31 Ekim 2018, 11:08

Hello. And Bye.

ekrem erk   -  Bağlantı 8 Eylül 2015, 12:15

sigarayı bırakmak icin ilaca gerek yok en büyük ilac beyinde işi bitirmek.ben 3 aydır icmiyorum bıraktım.hic ilacada gerek yok

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı