REKLAMI GEÇ

SMA’lı çocuklar PAÜ’de kurulacak merkezde tedavi edilecek

SMA’lı çocuklar PAÜ’de kurulacak merkezde tedavi edilecek

Pamukkale Üniversitesi’nde son günlerde gündemde olan SMA’lı çocukların teşhis ve tedavilerinin yapılabileceği SMA Erken Tanı ve Tedavi Merkezi kurulacak. Merkez sayesinde çocukların teşhisleri daha kolay hale gelecek, tedavileri de daha kolay gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2021 Perşembe, 14:19

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve PAÜ yönetimi, basınla bir araya gelerek sağlık alanındaki atılımlarını ve projelerini anlattı.

PAÜ Konukevi’nde gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Necip Atar ve Prof. Dr. İbrahim Kısaç, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Yüksel, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Murat Özban ile basın mensupları katıldı.

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’nin bugün geldiği noktada sadece Denizli’ye değil Ege Bölgesi’ne hizmet veren bir hastane olduğunu belirten Rektör Kutluhan, “Uluslararası hastaları olan bir tıp fakültesi hastanemiz var. Tıp Fakültesi’ndeki her bir hocamız kendi alanlarında önemli işler yapmakta. Dolayısıyla hasta sayısı gün be gün artmaktadır. Son 15 günlük ortalamada günde 9 bin hasta hastanemize müracaat yapmaktadır. Günlük ortalama sayılar 4 binlerden 9 binlere çıkmıştır. Pandemi sonrası insanların sağlık ihtiyaçlarındaki artış da bu sayının artmasında tabii ki etkili olmuş olabilir. Biz, hastanemizi büyütmek, Denizlimiz ve bölgemizin ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verebilmek için ek bir bina olarak Çocuk Hastanesi’nin yapılmasını öngördük. Şu an sağlık hizmeti veren çocuk bölümlerinin de sonrasında bu ek binaya taşınması ile oradan boşalan yerlere yanık merkezi gibi hastanemizde olmayan merkezlerle donatacağız. Bu da tam teşekküllü dediğimiz, tıbbın tüm sahalarını içeren bir hastane hüviyetine kavuşacağız” dedi.

“DİŞ TEDAVİSİNDE DÜNYADA BELLİ MERKEZLERDEN BİRİ OLMAYI İSTİYORUZ”

Sağlık turizmine katkı sağlamaya yönelik hedeflenen projeleri de anlatan Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Karahayıt’ta yapımı devam eden PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile bu konuda önemli adımların atılmış olduğunu söyledi. Bu hastaneyi konaklamalı Fizik Tedavi Merkezine dönüştürmeyi istediklerini ifade eden Rektör Kutluhan, PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin önümüzdeki yıl açılacağını kaydetti. Sağlık turizmini destekleyici bir diğer proje olan Diş Hekimliği Hastanesi projesine de değinen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, burada özellikle engelli çocuklar ve çok yaşlı hastaların diş tedavini yapabilmeyi istediklerini dile getirdi.

Rektör Kutluhan, “Narkozlu bir Diş Hekimliği Hastanesi’ni düşünüyoruz. Başta otistik çocuklar olmak üzere engelli çocukların diş tedavileri büyük bir sıkıntı teşkil eder. Bu tedaviler, dünyada belli merkezlerde yapılır. Biz bu noktalardan biri olmak istiyoruz. Bu proje ile sağlık turizmine önemli bir katkı yapacağız. Diş Hekimliği Fakültesi ile birlikte Diş Hekimliği Hastanemiz kampüs dışında bir yerde olacak. Birkaç tane alternatifimiz var. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın da bilgileri doğrultusunda yerleri hazır. Dünyada, ben çocuğumu nerede tedavi ettirebilirim denildiğinde karşılarına Denizli çıkacak. Bu çocuklarımızın rehabilitasyon tedavileri de Karahayıt’daki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’mizde yapılabilecek. Diş Hekimliği Fakültemizin alan ihtiyacı ve diş hekimliği hastanesi ciddi bir ihtiyaç olarak karşımızda durmaktadır” dedi.

İnme merkezlerinin de nadir yerlerde olduğunu anlatan Rektör Kutluhan, inme tedavilerinde, hastalara ilk 6 saatte müdahale yapılmasının gerektiğine dikkat çekti. İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli çalıştıklarını ve inme merkezinin faaliyette olduğunu dile getiren Kutluhan, “Bu konuda saatle de yarışıldığı için acile servise de yakın olan bir ünite gerekiyor. İnme Merkezi için acil servisin arkasında yer hazırladık. Bu merkezi de yapabilirsek, inme konusunda da Denizlimize ve bölgemize büyük katkılar sağlayacağımıza eminiz” dedi.

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

Konuşmasında, PAÜ Hastanelerinin asansör ihtiyacına değinen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, mevcut asansörlere ilave 4 asansör yapılabilmesi durumunda bu konuda büyük bir ferahlama olacağını belirtti. Üniversite Hastanesi’nin yapımında Denizlili hayırseverlerin önemli katkılar sağladığını hatırlatan Prof. Dr. Kutluhan, yapmayı planladıkları projeler konusunda yine hayırseverlere çağrıda bulundu.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın konuşmasının ardından PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Yüksel, projelerin detaylarını içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumunda ilk olarak Denizli ve çevre illerden, hastaneye başvuranlar ve yakınları ile birlikte günlük yaklaşık 15 bin kişinin PAÜ Hastanelerine müracaat ettiğini hatırlatan Prof. Dr. Yüksel, mevcut alanları genişletmek istediklerini söyledi. Mevcut kapasiteler ve tedavi hizmetleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Selçuk Yüksel, Çocuk Hastanesinde yapmayı planladıkları tedavileri anlattı; özellikle beyin hasarı olan çocukların tüple beslenebilmeleri konusunda eğitim, takip ve destek hizmeti veren bir merkez ile ülkemizde ilk ve tek olmayı istediklerini belirtti.

SMA ERKEN TANI VE TEDAVİ MERKEZİ KURULACAK

Prof. Dr. Yüksel, Türkiye’de yaklaşık 600 bin beyin hasarlı birey olduğunu ve bunların beslenme ile ilgili ciddi sorunlarının olduğunu hatırlattı. Yetişkinlerde görülen romanolojik hastalıkların günümüzde çocuklarda da görüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Selçuk Yüksel, bu bölgede bir çocuk romatolojisi merkezine ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti. Denizli’de bir metabolizma merkezinin kurulması konusunda yine çok sayıda talep aldıklarını söyleyen Prof. Dr. Yüksel, yine Denizli’de bulunmayan ve yapılması planlanan Çocuk Yanık Merkezi ve Yanık Yoğun Bakım Ünitesi sayesinde çocukların tedavileri için başka illere sevk edilmesine gerek kalmayacağını ifade etti. Sözlerinin devamında SMA’lı bebeklerin son önemde sıklıkla gündemde olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Selçuk Yüksel, kurulması planlanan SMA Erken Tanı ve Tedavi Merkezi ile çok pahalı bir tedavi olan SMA tedavisinin erken tanı ile çok daha kolay yapılabileceğini belirtti.

Yorumlar

Arif CANMAYA   -  Bağlantı 9 Temmuz 2021, 08:33

Benim 3 yaşındaki oğlumu kanserden rahmetli oldu 3 yıl boyunca İzmir Dokuz Eylül Ünv. Ege Ünv ve Akdeniz ünv. hastanelerinde tedavilerle uğraştık artık yapın şu çocuk hastanesini ve onkolojiyi sma yı. başka çocuklar ölmesin. bölgede de birinci değilz

Arif CANMAYA   -  Bağlantı 9 Temmuz 2021, 08:29

Okuyunca ne güzel işler yapılıyor diyorsun, evet belki ar-ge sonucunda diş merkezi ve rehabilitasyon merkezi ihtiyaç olduğu belirlenmiş olabilir. Defalarca dile getirdim acilen bir çocuk hastanesi yapın diye Denizlide çocuk onkoloji bile yok çokyazık

Bakış Açısı   -  Bağlantı 8 Temmuz 2021, 15:03

Sanki basın toplantısını yapan yöneticiler bu işleri yapacak gibi oluyor. Bu işlerin mutfağındaki bilimcilerin isimlerinin neden duyurulmasını istemz yönetimler ve basıncılar…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı