REKLAMI GEÇ

Soba zehirlemesin

Soba zehirlemesin

Denizli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan, kış dönemlerinin en büyük tehlikelerinden biri olan karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı. Her yıl kış dönemlerinde bir çok soba zehirlenmesi vakası ile karşılaştıklarını belirten Kılınçarslan, alınacak küçük önlemler ile büyük felaketlerin önüne geçilebileceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ocak 2016 Pazar, 12:17

Denizli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı. Denizli’de doğal gazın yanı sıra yaygın olarak soba kullanımının devam ettiğini belirten Kılınçarslan, sağlıklı bir şekilde ısınma için hayati kuralların bulunduğunu, bunlara uymanın can ve mal güvenliği açısından kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Özellikle rüzgarlı havalarda sobalara dikkat edilmesini isteyen Kılınçarslan, “Halk arasında yaygın yanlış uygulamalar var. Karbonmonoksit gazından zehirlenmelerin önüne geçmenin ilk kuralı, sobalı odalarda uyunmaması. Soba yanarken uykuda savunmasız oluyoruz. Ortaya çıkan tehlikelere karşı daha savunmasızız. Sobanın ve bacanın temizliği de bir o kadar önemli. Her yıl maalesef sobadan sızan gazdan çok sayıda canımızı yitiriyoruz” dedi.

2014 yılında 91 zehirlenme vakasından 3’ünün ölümle sonuçlandığını belirten Dr. Veli Kılınçarslan, 2015 yılında ise 6 kişinin karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdiğini hatırlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı